ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αντικαρκινική θεραπεία δίνει ελπίδες -Σε κλινικές δοκιμές εξαφάνισε όγκους ασθενών

H βρετανική εφημερίδα «Guardian» γράφει για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό φαρμάκων κατά του καρκίνου, που υπόσχεται ακόμα και πλήρη ίαση.
 
Σύμφωνα με τον Guardian, η νέα αντικαρκινική θεραπεία μπορεί ακόμα και να εξαφανίζει όγκους από το κεφάλι και τον λαιμό.
 
Οι περιπτώσεις που εξετάστηκαν στη σχετική μελέτη αφορούσαν ασθενείς που θεωρητικά βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της νόσου και σώθηκαν λόγω του συγκεκριμένου κοκτέιλ φαρμάκων. Η δοκιμή των ανοσοθεραπευτικών φαρμάκων έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Καρκινικών Ερευνών και του νοσοκομείου Royal Marsden του Λονδίνου.
 
 
Παρότι τα αποτελέσματα θεωρούνται ακόμα στατιστικά αβέβαια, χαρακτηρίζονται «κλινικά σημαντικά» και «ενθαρρυντικά», καθώς δείχνουν πως ασθενείς έζησαν για μήνες ή και χρόνια περισσότερο από το αναμενόμενο, με λιγότερες μάλιστα παρενέργειες σε σύγκριση με άλλες θεραπείες.
 
<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ygeia/antikarkiniki-therapeia-exafanizei-ogkoys-kefali">Νέα αντικαρκινική θεραπεία δίνει ελπίδες -Σε κλινικές δοκιμές εξαφάνισε όγκους ασθενών από το κεφάλι και τον λαιμό </a></p>