ΤΟΠΙΚΑ

Νοσοκομείο Σερρών: Κλειστά τα τακτικά ιατρεία της Καρδιολογικής Κλινικής

Θάλεια Καμπουρίδου/ΕΡΑ Σερρών

Σε αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων της καρδιολογικής κλινικής προχώρησε το Γενικό νοσοκομείο Σερρών λόγω έλλειψης ιατρών ειδικότητας.
Οι μόλις τρεις καρδιολόγοι ιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις πολλαπλές ανάγκες της κλινικής, των επειγόντων περιστατικών και του προγράμματος των εφημεριών .
Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης παρά το γεγονός ότι εγκαίρως ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει προκύψει, δεν έχει μέχρι στιγμής δρομολογήσει έστω και κάποια πρόσκαιρη επίλυσή του, ενώ έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε το γεγονός της απόσπασης για τρείς μήνες σε δομή Υγείας της Π.Ε. Λακωνίας ιατρού ειδικότητας, η οποία προσλήφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Σερρών.

«Αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα στελέχωσης προσωπικού. Οι υπάρχοντες γιατροί ειδικότητας δεν μπορούν να σηκώσουν το βαρύ φόρτο εργασίας που έχει η καρδιολογική κλινική και η μονάδα στεφανιαίας νόσου. Αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε την λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων προκειμένου να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής.
Όπως υποστήριξε, έχει ήδη υποβάλλει σχετικά αναφορές με αίτημα την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρούς ειδικότητας, ενώ προσωρινή «χείρα βοηθείας» για την κάλυψη  μίας εφημερίας τον μήνα μέχρι τώρα  δίνει καρδιολόγος ιατρός από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης