ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον «Καθημερινό Παρατηρητή»

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως πρωταγωνιστής απέναντι στην αλαζονεία και τη συντήρηση»

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως πρωταγωνιστής απέναντι στην αλαζονεία και τη συντήρηση»

«γράφουμε επώνυμα»

ανταπόκριση από την Αθήνα με την Λαμπρινή Ντίμερη

O εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας παρουσιάζει στον «Καθημερινό Παρατηρητή» τις θέσεις του κόμματος που έχουν στόχο να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και σχολιάζει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα νέα δεδομένα. Το ρόλο που πλέον διαδραματίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην πολιτική σκηνή της χώρας, την ακρίβεια που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Θανάσης Γλαβίνας: «Δεν βλέπουμε την πολιτική ως ένα άθροισμα δυνάμεων για την κατάκτηση της εξουσίας».

«Οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα. Οι πολίτες αναζητούν μία αξιόπιστη, προοδευτική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ανεπάρκεια, την αναξιοκρατία και τη συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας. Στον δεύτερο γύρο, γύρισαν την πλάτη σε μια αυτοδιοίκηση «μακρύ χέρι» του Μεγάρου Μαξίμου, όπως υποσχόταν ο Πρωθυπουργός, ζητώντας να βαφτούν «μπλε» οι 13 περιφέρειες κι οι τρεις μεγάλοι δήμοι. Ήταν ξεκάθαρα η πρώτη προσωπική ήττα του κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία. Πρόσωπα με διαδρομή στην παράταξή μας και αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που αντιστοιχήθηκαν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, επικράτησαν σε πάνω από 100 δήμους, ενώ στη Θεσσαλία αποδοκιμάστηκαν οι κυβερνητικοί εκβιασμοί απέναντι στους πολίτες που μετά τις τεράστιες καταστροφές δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Με τη στρατηγική μας αποδείξαμε ότι έχουμε τη συνταγή για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία, με πρόσωπα που διαθέτουν επάρκεια και προοδευτικό λόγο, ώστε να γυρίσει σελίδα η πατρίδας μας. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως πρωταγωνιστής για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, που διογκώνονται εξαιτίας των ατελέσφορων πολιτικών της κυβέρνησης.

Το κύμα ακρίβειας πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία η κυβέρνηση έχει αφήσει απροστάτευτα απέναντι στην αισχροκέρδεια. Όταν μάλιστα έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς τα συμφέροντα των ισχυρών ομίλων που καταγράφουν υπερκέρδη, ενώ η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων συρρικνώνεται, καθώς ο πληθωρισμός στα τρόφιμα καλπάζει εδώ και δύο χρόνια.

Την περίοδο που η τιμή του ελαιολάδου μειώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά 10,4%, εδώ αυξήθηκε 6,2%. Στα αμνοερίφια η αύξηση στην ευρωζώνη ήταν στο 18,1%, ενώ ο Έλληνας καταναλωτής πλήρωσε 31,4% παραπάνω. Στην υγεία, πληρώνουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη, μας προσπερνά μόνο η Βουλγαρία. Το ΕΣΥ καταρρέει παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες του κ. Μητσοτάκη.

Αγωνιζόμαστε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αποκτήσει αξιόμαχο αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία και μία ισχυρή προοδευτική παράταξη η χώρα. Ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε

τον σχεδιασμό μας για την Υγεία και την Παιδεία, δύο πυλώνες του κοινωνικού κράτους που υποβαθμίζονται συστηματικά. Ζητούμε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τις μοιραίες καθυστερήσεις στη σύμβαση για την τηλεδιοίκηση που μπορούσε να έχει αποτρέψει την τραγωδία των Τεμπών, ενώ καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες που άφησαν ανοχύρωτη τη Θεσσαλία. Στο ζήτημα των υποκλοπών και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συγκαλύψει την υπόθεση και τις τεράστιες ευθύνες της.

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί ισχυρή, γόνιμη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε. Δεν βλέπουμε την πολιτική ως ένα άθροισμα δυνάμεων για την κατάκτηση της εξουσίας. Οι μεγάλες πλειοψηφίες προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας μας δεν σχηματίζονται με συμφωνίες κορυφής, αλλά με συμμαχίες στην κοινωνία. Στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Θα τα καταφέρουμε.»