ΤΟΠΙΚΑ

Ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται οι γιατροί από το Νοσοκομείο Σερρών!

«Δεν αντέχουν οι γιατροί…» - Αυτή είναι η «ενίσχυση» του ΕΣΥ που παπαγαλίζουν τα μέλη της Κυβέρνησης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται εδώ και καιρό το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς λόγω εργασιακής κόπωσης και απαράδεκτων συνθηκών εργασίας, έχουν ήδη παραιτηθεί 11 γιατροί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, με πιο πρόσφατο έναν πνευμονολόγο, ο οποίος έχει καταθέσει τα χαρτιά παραίτησης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Σερρών Βαγγέλη Παπαμιχάλη, το… ντόμινο αναμένεται να συνεχιστεί. «Στις πόσες παραιτήσεις θα καταλάβουν σε αυτό το νοσοκομείο και στην Υγειονομική Περιφέρεια ότι υπάρχει πρόβλημα;» διερωτάται, αλλά μάλλον απάντηση δεν θα λάβει…

Εκτός όμως από τις παραιτήσεις, στο ΓΝ Σερρών υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με τις νοσήσεις του προσωπικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, μέχρι στιγμής 6 γιατροί και 11 νοσηλευτές έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Κλινικές κλείνουν, στη ΜΕΘ βρίσκονται μόνο 4 γιατροί και μαζί με τις αναστολές του ανεμβολίαστου προσωπικού (47 νοσηλευτές), η κατάσταση είναι δραματική, αναφέρει το ρεπορτάζ του Επιλογές TV.

«Όταν έχεις υποστελεχωμένο νοσοκομείο και ένας να σου φύγει, διαλύεται το σύμπαν. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτούς τους όρους», σχολίασε ο κ.Παπαμιχάλης.

ΠΗΓΗ: Newsbreak.gr