ΤΟΠΙΚΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών  αποφάσισε τη  συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία  στις 6 Απριλίου.
  Σε ψήφισμα του αναφέρει τα εξής μεταξύ άλλων:Σήμερα 6 Απριλίου 2022 οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, οι συνταξιούχοι και όλη η κοινωνία απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα της ακρίβειας. Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 
Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μια κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τα σχέδια μας, τις ζωές μας. Δεκατέσσερα χρόνια κρίσης, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες, σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους.  Τα δικαιώματα συρρικνώνονται Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.
Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν΄αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 
     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·        Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751ευρώ και ταυτόχρονη αποκατάσταση της ρύθμισής του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ.
·        Άμεση έναρξη Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ.
·        Άμεση αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ.
·        Άμεση Αποκατάσταση των Εγγυήσεων της Συλλογικής Εργατικής Προστασίας στις ΣΣΕ .
·        Άμεση κατάργηση των εμποδίων στην ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση
·        Άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου.
·        Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων, Σωματικής και Ψυχικής με πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασία κατοίκων μειονεκτικών περιοχών ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας.
·        Καμία περικοπή του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος.
·        Άμεσα μέτρα αποκατάστασης του θεσμικού κοινωνικού ελέγχου.
·        Καμία απόλυση και άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων
 
-         ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ
-         ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
-         ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ.
 
   Η Δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στην φτώχεια.
 
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 6/4/2022
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ.