ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: Η ανάμνηση της παιδικής γεύσης και η τεχνογνωσία έφεραν την εξέλιξη στο παλιό τυροκομείο

Η ιστορία ξεκινάει από εκείνα τα χρόνια ακόμα των προ-πάππων . Από τότε έως και σήμερα έχουμε φτάσει στην Πέμπτη γενιά κτηνοτρόφων- τυροκόμων. Το μεράκι και οι αγάπη για την τυροκομία και την κτηνοτροφία οδήγησε στην ίδρυση του παραδοσιακού τυροκομείου "Ο Μυθος του ΒΟΥΝΟΥ"

Η ιστορία ξεκινάει από εκείνα τα χρόνια ακόμα των προ-πάππων . Από τότε έως και σήμερα έχουμε φτάσει στην Πέμπτη γενιά κτηνοτρόφων- τυροκόμων. Το μεράκι και οι αγάπη για την τυροκομία και την κτηνοτροφία οδήγησε στην ίδρυση του παραδοσιακού τυροκομείου "Ο Μυθος του ΒΟΥΝΟΥ"

όπου τα θεμέλια του χτίστηκαν βασισμένα στην υπέρ αξία της πλωτής ύλης έχοντας ασύγκριτο πλεονέκτημα μεταποίησης  μονο του δικού μας γαλακτος και όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία σε κάθε τομέα αυτής.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κλιάμπα και τον Κωνσταντίνο Κλιάμπα! Τα δύο ξαδέρφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ορεινή.

Ανάµεικτο Λευκό τυρί, Κατσικίσιο τυρί, Ανθότυρο, Μυζήθρα είναι µερικές από τις συνταγές τυριών που έφερε µαζί του ο νεαρός τυροκόµος φεύγοντας από τη Σχολή, τα οποία υλοποιούνται στο τυροκοµείο των 90 τ.µ. και διατίθενται σε επιλεγµένα σηµεία της τοπικής αγοράς και οχι μόνο!

  Μια οικογενειακή επιχείρηση µε έδρα την Ορεινή Σερρών που τρέχουν ο, απόφοιτος της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων και ενταγµένος στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών, Κώστας Κλιάµπας µαζί µε τον ξάδελφό του Κώστα και τους γονείς τους.  
 Στις παιδικές τους αναμνήσεις η φροντίδα των ζώων και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων ήταν σε πρώτο πλάνο αφού οι γονείς , οι παππούδες και οι πρό-παππούδες ήταν κτηνοτρόφοι.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ

Έτσι έμαθαν από πρώτο χέρι πως παράγεται το καλύτερο γάλα αλλά και πως γίνεται το τυρί , το γιαούρτι και το βούτυρο.
Μεγαλώνοντας τα παιδιά επέλεξαν να κάνουν σπουδές πάνω στο αντικείμενό τους με στόχο να εξελίξουν την δουλειά και την τέχνη των δικών τους.
Έτσι ανέλαβαν τα ηνία του “Μύθου του Βουνού” μίας  καθετοποιημένης επιχείρησης αιγοπροβάτων ιδιοπαραγωγής εκλεκτών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων όπου φτιάχνουν παραδοσιακά τυριά, γιαούρτια, μυζήθρα με ρίγανη, ανθότυρο, παγωτά και κρέμες από φρέσκο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα ενώνοντας την αρμονικά την παράδοση με την σύγχρονη εποχή.