ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πέτρος Κόκκαλης στις Σέρρες: Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα

 
Στις Σέρρες, στο καφέ «Μπρίκι» ολοκληρώθηκε προ ολίγου η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη «Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα», κλείνοντας την πρώτη μέρα της περιοδείας του ΚΟΣΜΟΥ σε περιοχές της Κεντρικής -Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
 «Δεν υπάρχουν πολλές βεβαιότητες στον σημερινό κόσμο, πέραν της σίγουρης εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους αν δεν ανακοπεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως και της βεβαιότητας πως αυτή η υπερθέρμανση είναι ανθρωπογενής: εμείς την προκαλέσαμε και είναι στο χέρι μας να την ανακόψουμε». Το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου αποδεικνύει τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης.
 
Το βιβλίο, το οποίο συνυπογράφουν οι Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ο Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και ακαδημαϊκός, Ξενοφών Κοντιάδης, αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης και η ανάγκη να είναι «δίκαιη».
 
 Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου, ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε και την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο ανόδου των ακροδεξιών, αντιευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και την ήδη καταγεγραμμένη μετακίνηση των δεξιών δυνάμεων του ΕΛΚ προς απόψεις που αρνούνται τα επιστημονικά δεδομένα, σε μια επικίνδυνη σύγκλισή τους με την ακροδεξιά.
 
 Σημειώνεται, ότι την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισαν ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, μέλος του ΚΟΣΜΟΥ, o κ. Πάνος Γρέδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΥ και ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Στέργιος Γαλάνης.
 
Νωρίτερα, ο Πέτρος Κόκκαλης και το κλιμάκιο του ΚΟΣΜΟΥ, που πραγματοποιεί περιοδεία σε πόλεις της Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, καθώς και την επιτεκτική ανάγκη για την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης που καλείται να σηκώσει το βάρος της κλιματικής κρίσης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκόπηση: Παραμένουν οι «κόκκινες κάρτες» για την κυβέρνηση – Ισχυρή η δυναμική του «Κανένα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ» / Ηχηρή παραίτηση του προέδρου - «Αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις όπως μου ζητείται»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία, του Γραμματέα του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιου ευρωβουλευτή, Πέτρου Κόκκαλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Πρέπει να δώσουμε μια καινούργια μάχη, ώστε να αλλάξει πορεία η ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χατζηβασιλείου και Αυγενάκη έχετε γράμμα..!!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για τους Αγρότες χωρίς τους Αγρότες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ.Κ.Ε :Το σάπιο όραμα της ΕΕ, όσο και να επιδιώκουν να το «φρεσκάρουν» στα μάτια των λαϊκών νοικοκυριών όλης της υπαίθρου της ΠΕ Σερρών, δεν μπορέσουν να κρύψουν τη «δυσοσμία» του.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πόλεμος στη Γάζα: Νέος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Αποκεφαλισμένα τα περισσότερα πτώματα