ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021

Στην διεθνή έκθεση για την ασφάλεια και τον αμυντικό εξοπλισμό ξεναγήθηκε σήμερα ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Τάσος Χατζηβασιλείου.
 
Ο κ. Χατζηβασιλείου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα περίπτερα και να συνομιλήσει με εκπροσώπους ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία.
 
Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συμμετέχουν 315 αμυντικές βιομηχανίες και λοιπές εταιρίες του κλάδου από 22 χώρες. Οι 97 είναι ελληνικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται και παράγουν τεχνολογία αιχμής στην χώρα μας.
 
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής συνάντησε εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και μεγάλων ελληνικών και ξένων εταιρειών, καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, που ξεχώρισαν με την άψογη παρουσία τους στην έκθεση.
 
Στην διάρκεια της επίσκεψης, ο βουλευτής Σερρών είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.
 
Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε την σημασία που δίνει η Βουλή στον εκσυγχρονισμό των αμυντικών συστημάτων της Ελλάδας, που μαζί με την ισχυρή διπλωματία αποτελούν τους δύο πυλώνες ασφάλειας της χώρας μας. Επίσης, υπογράμμισε την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της άμυνας, παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και δημιουργώντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.