ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΒΕΣ: Ζητά παρέμβαση για να μπει «φρένο» στις ανατιμήσεις

Δραστικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση για τον έλεγχο των τιμών και την τιθάσευση των ανατιμήσεων, ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών.
 
Με επιστολή που απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα η διοίκηση της Ομοσπονδίας υποστηρίζει πως το κύμα των απότομων και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων επηρεάζει δραματικά τα κοστολόγια των επιχειρήσεων.
 
« Άπαντες οι επαγγελματίες και βιοτέχνες της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα, είτε να μετακυλήσουν μέρος των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων τους, είτε να απορροφήσουν την αύξηση, μειώνοντας το περιθώριο κέρδους τους. Η κυβέρνηση πρέπει πλέον να εξετάσει σοβαρά και χωρίς καθυστερήσεις την μείωση των Ειδικών Φορών Κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ σε ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Πηγη: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/oeves-amesi-paremvasi-gia-freno-stis-anatimiseis/