ΤΟΠΙΚΑ

Οι Σέρρες έχουν δίπλα τους τη δική τους «Κυανή Ακτή»

Η παραλία των Σερρών και η διασκέδαση όταν έχεις ήλιο, θάλασσα και καλή παρέα είναι δεδομένη!

Η παραλία των Σερρών και η διασκέδαση όταν έχεις ήλιο, θάλασσα και καλή παρέα είναι δεδομένη!

Tης Ειρήνης Καρατζά 

Η παραλία Κυανή Ακτή στο Δήμο Αμφίπολης βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια του Στρυμονικού Κόλπου. Απέχει 70 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη των Σερρών και 86 από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Τώρα που οι θερμοκρασίες ανοιξιάτικα ξεπερνούν τους 30 βαθμούς, ένας πανέμορφος προορισμός για εξορμήσεις στις Σέρρες.
Το παραθαλάσσιο μέρος των Σερρών που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες κόσμου.
Η Κυανή Ακτή είναι η μοναδική παραλία του νομού Σερρών που είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Είναι μια όμορφη παραλία και αρκετά μεγάλη σε μήκος, το οποίο ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο, που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.
 Η ψιλή άμμος στην ακτή σε συνδυασμό με τα ρηχά νερά και την άμμο στην θάλασσα την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για οικογένειες με παιδιά. Σέρρες - Κυανή Ακτή 2Διαθέτει τμήμα με οργάνωση, επομένως θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση καθώς και γήπεδο beach volley αλλά , λόγω του μεγέθους της, και άπλετο ελεύθερο χώρο για το δικό σας εξοπλισμό ενώ αν είστε λάτρεις της φυσικής σκιάς υπάρχουν και δέντρα που θα σας χαρίσουν την σκιά τους.



Σου δίνεται η δυνατότητα για μία κοντινή εξόρμηση στη θάλασσα, με χαμηλό κόστος και πολλή διασκέδαση! Παραλία Σερρών
 
Είναι σημαντικό, το γεγονός ότι η Κυανή Ακτή σε όλο το μήκος της το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 1χλμ, αποτελείται από λεπτή άμμο, ρηχά νερά και βυθό χωρίς πέτρες. Όλα τα παραπάνω κάνουν πολύ πιο ξέγνοιαστη την εξόρμηση σας στο μέρος.
Βραβευμένη 
Παραλία Κυανής Ακτής
 Στο παρελθόν η Κυανή Ακτή ήταν  και επισήμως βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία αποτελεί τον εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος: «Γαλάζιες Σημαίες». Πέραν από την ποιότητα του νερού και της παραλίας, η Κυανή Ακτή φαίνεται να πληροί όλα τα 32 κριτήρια που ορίζει αυστηρά το πρόγραμμα και την οδηγούν στη βράβευση.
 
Δε χρειάζεται να σκεφτείς λεπτομέρειες. Η Κυανή Ακτή είναι μία   όμορφη παραλία. Θα βρεις ξαπλώστρες, ομπρέλες, και φυσικά Beach bar, για να παραγγείλεις τον καφέ σου ή κάποιο σνακ. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές, οπότε έχεις την επιλογή να μείνεις από το πρωί μέχρι το βράδυ απολαμβάνοντας τη θάλασσα.
 
Παρόλα αυτά, εάν θέλεις μία πιο χαλαρή κατάσταση, η Κυανή Ακτή έχει και περιοχές της παραλίας που είναι ανοργάνωτες. Μπορείς επομένως, να οργανωθείς από το σπίτι. Ιδανικά, κανόνισε με την παρέα σου. Μ αυτό τον τρόπο η διασκέδαση θα είναι διπλή. Πάρτε ένα ψυγειάκι, ρίξτε μέσα μπύρες, νερά, λίγα σνακ και είστε έτοιμη. Προμηθευτείτε ομπρέλες και ρακέτες ή μπάλες.