ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Χατζηβασιλείου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ημερίδα με θέμα το ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην ευρωπαϊκή ενοποίηση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 18:00 στο κτήριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, θα συμμετάσχει ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (Κ.Ε.Νο.Π.) του Α.Π.Θ.  σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθεί η συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στην διαδικασία που προβλέπει η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναλυθεί ο ρόλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην παρακολούθηση της αρχής της επικουρικότητας.

Ακόμη, στο πάνελ της εκδήλωσης, εκτός από τον κ. Χατζηβασιλείου, συμμετέχουν οι βουλευτές κ. Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Χαρά Κεφαλίδου (ΚΙΝΑΛ). Σκοπός είναι να συζητηθούν τρόποι για την ουσιαστικότερη συμμετοχή της Βουλής στην ευρωπαϊκή νομοθετική και προνομοθετική δραστηριότητα και την ενίσχυση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθετικής διαδικασίας.