ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Κεΐσογλου :Τελικά ποιο είναι το έργο σας κ. Δήμαρχε;

Οραματιζόμαστε έναν μητροπολιτικό Δήμο αντάξιο της ιστορίας μας, των πολιτιστικών μας παραδόσεων και του βάρους του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Νομού μας και ευρύτερα της περιοχής.

Οραματιζόμαστε έναν μητροπολιτικό Δήμο αντάξιο της ιστορίας μας, των πολιτιστικών μας παραδόσεων και του βάρους του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Νομού μας και ευρύτερα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε περιχαρής πως "Έρχονται 5 συναρπαστικά χρόνια για τις Σέρρες", παρουσιάζοντας σε ένα βίντεο τα “έργα” της διοίκησης του.
Θέλοντας να συμβάλω στη δημόσια συζήτηση, χωρίς ακρότητες και τοξικότητα, θα εκφράσω την άποψη μου, κρίνοντας το έργο της δημοτικής αρχής κατά την τελευταία 4ετία, κλείνοντας με κάποια βασικά για εμένα ερωτήματα προς το κ. Δήμαρχο αλλά και στους Σερραίους συνδημότες μου.
Ας δούμε λοιπόν τα επιτεύγματα μιας ολόκληρης 4ετίας:
• ρεκόρ απευθείας αναθέσεων από τον Δήμο Σερρών, σε λίγους και ημετέρους.
• απόλυτη αδιαφάνεια στις συμβάσεις έργων και εργασίας, που μετατρέπονται σε συμβάσεις υποψηφιοτήτων και εργαζομένων σε εκλογικά γραφεία και εκλογικά κέντρα.
• Υπογραφή σύμβασης LED χωρίς ανταποδοτικά οφέλη από τη διαχείριση του φωτισμού της πόλης, που βάζει τον Δήμο σε ομηρία 12 ετών.
• συμβάντα στα σχολεία με τραγική κατάληξη και προσπάθεια αποποίησης ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή.
• σχολεία που συνεχίζουν και φέτος να λειτουργούν με σοβαρότατα προβλήματα κυρίως στις στέγες και στη θέρμανση.
• καμία απολύτως ενέργεια για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού και την επίλυση του προβλήματος των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
• οδικό δίκτυο ράβε – ξήλωνε, όπου τη μία μέρα ασφαλτόστρωναν και την άλλη μέρα έσκαβαν ξανά.
• απόλυτη αποτυχία στις αθλητικές υποδομές, πολλές εκ των οποίων είναι κλειστές και άλλες να υπολειτουργούν.
• συμφωνία παραχώρησης μέρους του αθλητικού πάρκου Ομονοίας με όρους που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία ερασιτεχνικών συλλόγων (αθλητικοί σύλλογοι, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές). Ουσιαστικά αποκλείουν πολλούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται ποδοσφαιρικά και όχι μόνο επί χρόνια στο Αθλητικό πάρκο Ομόνοιας όπως και τους ελεύθερους αθλούμενους.
• τεράστιες καθυστερήσεις στις εργασίες βελτίωσης του δημοτικού γηπέδου (ακόμα περιμένουμε να μάθουμε το αναλυτικό κοστολόγιο των εργασιών και τον τρόπο χρηματοδότησης), του εθνικού σταδίου, του παλιού κολυμβητηρίου, την στιγμή μάλιστα που το νέο κολυμβητήριο λιμνάζει στα στάσιμα νερά της βροχής.
• καμία σοβαρή μελέτη – πρόταση για περαιτέρω αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου και ανάδειξης του ως πόλο έλξης επισκεπτών.
• καμία ολοκληρωμένη μελέτη – πρόταση για τη δημιουργία ανοιχτού θερινού θεάτρου στις Σέρρες.
• ανικανότητα ολοκλήρωσης έργων που παρέλαβαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπως τις 13 παιδικές χαρές, το νέο κολυμβητήριο κ.α.
• καμία μέριμνα ώστε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί να καλύπτουν τις ανάγκες των Σερραϊκών Οικογενειών.
• πλήρης και ολοκληρωτική εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου μας, χωρίς καμία μέριμνα για την καθαριότητά τους και το οδικό τους δίκτυο.
• κανένας εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Δήμου με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
• καμία σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας και των κοινωνικών υποδομών του Δήμου.
• αφωνία της Δημοτικής Αρχής στα σχέδια αποψίλωσης των ορεινών όγκων για την εξυπηρέτηση μεγαλοεπενδυτών.
Έβαλαν όμως λουλούδια. Σπαταλώντας ένα τεράστιο ποσό καταφέραμε να γίνουμε ο Δήμος με τις πιο συχνές αλλαγές λουλουδιών σε όλη την Ελλάδα!
Και τώρα εύλογα ρωτώ τον κ. Δήμαρχο και τους Σερραίους συνδημότες μου.
Είστε ικανοποιημένοι από το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής;
Αυτόν τον Δήμο οραματίζεστε για τα επόμενα 5 χρόνια;
Σε τέτοιον Δήμο θέλετε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας;
Εμείς λοιπόν έχουμε διαφορετική αντίληψη για το αύριο του τόπου μας. Οραματιζόμαστε ένα Δήμο κοινό σπίτι για όλους. Έναν Δήμο προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, δημοκρατικό και συμμετοχικό, φιλικό, καινοτόμο και ασφαλή, τεχνολογικά σύγχρονο, και λειτουργικό, οικονομικά ανταγωνιστικό, με ταυτότητα και ζωντανές γειτονιές, δημιουργικό, παραγωγικό και εξωστρεφή, κόμβο περιφερειακής Ανάπτυξης
Οραματιζόμαστε έναν μητροπολιτικό Δήμο αντάξιο της ιστορίας μας, των πολιτιστικών μας παραδόσεων και του βάρους του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Νομού μας και ευρύτερα της περιοχής.
Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, εργαζόμαστε ΕΝΤΟΣ, για μια Σέρρες με ισχυρό χαρακτήρα, Σέρρες ελπίδας και προοπτικής!
Με Δήμαρχο την Βαρβάρα Μητλιάγκα!