ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανευρωπαϊκοί αγώνες & Διεθνή μίτινγκ με αθλητές του Πανσερραϊκού ΜΓΣ-ΑμεΑ

Ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ-ΑμεΑ, συνεχίζει την εντυπωσιακή δουλειά που γίνεται στα σπορ με αθλητές ΑμεΑ, έχοντας σημαντικές επιτυχίες στα Ελληνικά πρωταθλήματα, κατακτώντας πρωτιές και διακρίσεις, που φέρνουν του Σερραίους αθλητές και προπονητές, στην συμμετοχή Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και Διεθνών μίτινγκ, ενώ συνεχίζονται οι εντατικές προπονήσεις και για τις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις, μέσα στους θερινούς μήνες.
 
Κολύμβηση


Ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ-ΑμεΑ, στην κολύμβηση, είχε καλή παρουσία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑΜΕΑ 2022, όπου ο σύλλογος μας, κατέκτησε 11 μετάλλια (6 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο). Ο Πανσερραϊκός, θα εκπροσωπηθεί το προσεχές διάστημα, στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες κολύμβησης νέων στην Φινλανδία (27/6-4/7) απο τον Γιώργο Μαυροπετσάκη, που σημείωσε τρια πανελλήνια ρεκόρ.
 
Οι αθλητές που συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ήταν:

 
1.ΛΙΟΥΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
 
2.ΜΑΥΡΟΠΕΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 
3.ΣΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ
 
4.ΓΟΥΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 
Την Εθνική αποστολή θα συνοδεύσει το μέλος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και Ταμίας του Συλλόγου μας κ. Θεοδωρίδου Θωμαή.
 
Στίβος

Ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ-ΑμεΑ, στον στίβο, συμμετείχε με 12 αθλητές σε Ημερίδα, με την ονομασία «Αγώνες Φιλίας», στην Βέροια, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν οικονομικά από τον Δήμο της Βέροιας.
 
Πρόκειται για μια διοργάνωση που διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Ημαθία και είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τα άτομα με αναπηρίες όσο και για τους τυπικούς μαθητές, γιατί σαν στόχο έχει την συνύπαρξη, την ένταξη, την αποδοχή και την κοινωνικοποίηση μεταξύ τους.
 
Στους “2ους Αγώνες Φιλίας” συμμετείχαν 335 αθλητές, μαθητές και άτομα με αναπηρίες οι οποίοι έζησαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία.
 
Ο αθλητής μας, Βασίλης Τοπούζης συμμετείχε σε Διεθνές Μίτινγκ Στίβου στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 22 Μαιου και πάλι με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου στα 400μ. και στο άλμα εις μήκος.
 
Ένα παγκόσμιο και δύο ευρωπαϊκά ρεκόρ στην ημερίδα στίβου ΑμεΑ στο Παγκρήτιο
 
Η ομάδα του Στίβου ετοιμάζεται εντατικά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Καυτατζόγλειο Στάδιο της Θες/νίκης στις 8,9 και 10 Ιουλίου με την στήριξη των φορέων της πόλης.
 
Η Ταμίας του Συλλόγου μας και μέλος της ΕΑΟΜ Αμέα κ. Θωμαή Θεοδωρίδου, εκπροσώπησε την Ομοσπονδία, στην Αλεξανδρούπολη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά Μπάντμιντον και τίμησε με πλακέτα τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Ι. και τον Αντιδήμαρχο για την φιλοξενία  και την οικονομική στήριξη του Πρωταθλήματος.
 
Η Ομοσπονδία ΕΑΟΜ ΑμεΑ ευχαριστεί όλους τους Δημάρχους στις πόλεις της Ελλάδος που στηρίζουν οικονομικά τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.