ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πανσερραϊκός και Απόλλων Πόντου έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πόντου για τη 17η αγωνιστική στον Βόρειο Ομιλο της Football League (20/6, 17:00).
Ο Απόλλων Πόντου έχει κάνει πορεία… πρωταθλητισμού στα τελευταία παιχνίδια, με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία, αλλά και πέντε νίκες στα επτά τελευταία.
Αν περάσει νικηφόρα και από τις Σέρρες, τότε θα είναι αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία.

Στον πρώτο γύρο ο Πανσερραϊκός είχε νικήσει 3-0 στην Κατερίνη (εκεί αγωνίζεται φέτος ως γηπεδούχος ο Απόλλων), όταν ακόμη διεκδικούσε μια από τις δύο πρώτες θέσεις.
Ο Πανσερραϊκός είναι 3ος με 28 βαθμούς και ο Απόλλων ισοβαθμεί στην 6η θέση με τον Αλμωπό Αριδαίας με 17 βαθμούς.
“Στην καρδιά μου...”

Ενας από τους ανθρώπους, ο οποίος “γεφυρώνει” τους δύο συλλόγους και αποτελεί σημείο αναφοράς είναι αναμφίβολα ο Βασίλης Τραϊανόπουλος. “Είναι άδικο να βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία και οι δύο ομάδες και να μην αγωνίζονται στη Super League. Εύχομαι από καρδιάς και οι δύο ομάδες να βρουν ξανά τον δρόμο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία”, λέει στο metrosport.gr ο Τραϊανόπουλος.
Επαιξε για οκτώ χρόνια στα “λιοντάρια”, εκ των οποίων τα επτά ήταν στην Α’ Εθνική, αγωνιζόμενος κυρίως στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στον Απόλλωνα έπαιξε για έξι συναπτά έτη, πάλι στην πρώτη κατηγορία.
Μάλιστα, ο βετεράνος πλέον ποδοσφαιριστής είχε κάνει ένα απίστευτο σερί με 125 σερί αγώνες στην Α’ Εθνική. “Τόσο ο Πανσερραϊκός, όσο και ο Απόλλων έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Το σημαντικό ήταν ότι έζησα τις δύο ομάδες σε καλές εποχές, όταν έπαιζαν για συνεχόμενα χρόνια στην Α’ Εθνική.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι πρόκειται για δύο συλλόγους, οι οποίοι έχουν βγάλει σημαντικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία στα ελληνικά γήπεδα”.
“Πρωταγωνιστικό ρόλο”.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των δύο ιστορικών συλλόγων συνέχισε: “Ο Απόλλων πρέπει του χρόνου να επιστρέψει στη φυσική του έδρα. Επίσης, εύχομαι να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με την παραμονή στην κατηγορία και με την αναδιάρθρωση του χρόνου, να είναι αμφότερες, πιο δυνατές και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο”.
“Ανεπανάληπτος κόσμος”

Τι του έχει μείνει από εκείνα τα χρόνια, όταν έπαιζε ποδόσφαιρο; “Μου έχει μείνει στο μυαλό μου χαραγμένο η παρουσία των φιλάθλων. Ηταν ανεπανάληπτος ο κόσμος, ο οποίος γέμιζε τότε τα γήπεδα και στις δύο ομάδες, αλλά και την αγάπη, την οποία είχε για την ομάδα του”, είπε με νόημα ο Βασίλης Τραϊανόπουλος.
“Με τόσα προβλήματα...”

Οσο για το παιχνίδι της Κυριακής (20/6); “Ο Πανσερραϊκός έχει έμπειρη ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Με τα αρνητικά αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες, βρέθηκε, όμως, εκτός στόχων.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Καλαμαριάς έχει ως ξεκάθαρο στόχο την παραμονή στην κατηγορία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα παραμείνει.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε με πόσα προβλήματα ξεκίνησε, δίχως γήπεδο, χωρίς γεμάτο ρόστερ, με προβλήματα πολλά, κατόρθωσε ωστόσο να πάρει σημαντικά παιχνίδια.
Με τόσα προβλήματα; Με νέα παιδιά και με δύο τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές θα πρόκειται για άθλο. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους, αν σωθεί η ομάδα με τόσα προβλήματα.
Επίσης, χάρηκα πάρα πολύ για τη συμμετοχή του 17χρονου, Δημήτρη Γιακουστίδη, στην Κατερίνη και την καλή απόδοση, που είχε.
Μετά το παιχνίδι όλοι στην Καλαμαριά το είχαν πρώτο θέμα. Ο κόσμος θέλει να βλέπει και δικά του παιδιά, να αγωνίζονται στη πρώτη ομάδα”.

 ΠΗΓΗ:MetrosportGR