ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανσερραϊκός - Παναιτωλικός 0-0

Πανσερραϊκός και Παναιτωλικός έμειναν ισόπαλοι (0-0) στις Σέρρες χωρίς να σημειώσουν τέρματα και μεγάλες στιγμές στο ματς.

Πανσερραϊκός και Παναιτωλικός έμειναν ισόπαλοι (0-0) στις Σέρρες χωρίς να σημειώσουν τέρματα και μεγάλες στιγμές στο ματς.

Με λευκή ισοπαλία έληξε η τελευταία αναμέτρηση για το 2024, μεταξύ Πανσερραϊκού και Παναιτωλικού στις Σέρρες. Οι δύο ομάδες δεν έθελξαν με την απόδοση τους και το 0-0 αφήνει μια πικρή γεύση, κυρίως στους γηπεδούχους, που έδειξαν να βρίσκονται λίγο πιο κοντά στο γκολ και ήθελαν παραπάνω πράγματα από το παιχνίδι στην έδρα τους. 

Tο πρώτο ημίωρο «ανήκε» στους «ερυθρόλευκους» που πήραν τα ηνία και είχαν τον έλεγχο. Οι Σάλαζαρ, Τομάς εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης (σ.σ. ο πρώτος έβγαινε συχνά αριστερά), τα «λιοντάρια» διατηρούσαν την κατοχή σε επίπεδα κοντά στο 65%, όμως δεν «παρήγαν» φάσεις, καθώς τα στόπερ των «κυανοκίτρινων»... καθάριζαν σχεδόν τα πάντα.

Μετά το 30' όμως ο Παναιτωλικός που μέχρι εκείνη τη στιγμή αναζητούσε ως επί το πλείστων τη μετάβαση ξεκίνησε να κρατά μπάλα και στην ανάπαυλα τα επίπεδα της κατοχής «έπεσαν» στο 54%-46% για τον Πανσερραϊκό.

 

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στο μισό των αντιπάλων τους, «πάτησαν» απειλητικά σε 1-2 περιπτώσεις μέσα στην περιοχή τους και στο 44' «φλέρταραν» με το γκολ όταν ο Μπουζούκης έκανε το σουτ, η μπάλα «έσκασε» αλλά ο γκολκίπερ Γκουγκεσασβίλι παρότι είχε και σώματα μπροστά του, έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε, καθώς ο Πανσερραϊκός μπήκε πολύ καλύτερα. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν μεγαλύτερη ενέργεια, έπαιζαν γρήγορα και με κινητήριο μοχλό τον Σαλαζάρ έβρισκαν συχνά ανοργάνωτη την άμυνα του Παναιτωλικού.

Ωστόσο από τους γηπεδούχους έλειπε η τελική πάσα για να βγάλουν «καθαρή» φάση και με μόνη εξαίρεση ένα καλό σουτ του Τομάς στο 47' όπου απέκρουσε ο Τσάβες, δεν απείλησαν άλλη φορά «καθαρά» (σ.σ. οι φιλοξενούμενοι είχαν στη μετάβαση ένα καλό σουτ του Λαγιούντ). Πάντως τα «λιοντάρια» είχαν τον έλεγχο και άπλωναν ωραία το παιχνίδι τους.
 

Ωστόσο μετά το 10λεπτο τα «καναρίνια» άρχισαν να απορροφούν την πίεση των αντιπάλων τους και όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά άρχισαν να απειλούν καθώς έβρισκαν κενούς χώρους. Ο Γκουγκεσασβίλι όμως αντέδρασε σωστά στο σουτ του Λιάβα στο 59' και στο «τσίμπημα» του Μπελεβώνη στο 64' μετά από κάθετη του αρχηγού του και η αναμέτρηση κυλούσε στην «κόψη του ξυραφιού».


Βλέπετε το δεύτερο μισό δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού ο αγώνας διέθετε ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων έλειπε εκατέρωθεν η σωστή τελική πάσα και έτσι μπήκαμε στα τελευταία λεπτά. Οπου υπήρχε αγωνία, αλλά πλην ενός σουτ του Στάικου στο 80' δεν βγήκε κάποια άλλη αξιόλογη τελική. Ετσι το 0-0 παρέμεινε ως το φινάλε.
 

Πανσερραϊκός (Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζέλεν, Σοφιανός (63' Ντέλετιτς), Χατζηστραβός (85' Γκίγκιτς), Στάικος, Τόμας, Σάλαζαρ.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας, Σίλβα, Πέρες (87' Νικολάου), Λιάβας, Μπουζούκης (71' Μιγκέλ), Λαχούντ (59' Μπελεβώνης), Μαϊντέβατς (71' Ρόα).