ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραδοσιακά εδέσματα και χοροί της Μικράς Ασίας στην εκδήλωση αδελφοποίησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μικρασιατική βραδιά από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μικρασιατική βραδιά από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Η Αδελφοποίηση της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών "Ο Άγιος Πολύκαρπος" και της Μικρασιατικής Αδελφότητας Νέων Κιουπλιών Σερρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η Αδελφότητα Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών  ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα γιατί δύο αξιόλογοι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι εκπέμπουν Μικρασία, εκπέμπουν λησμονημένες πατρίδες για όλους εμάς τους Μικρασιάτες. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενώνουν την πορεία τους και συνεργούν, ώστε να μεγαλώσουν το πολιτιστικό στίγμα του τόπου μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο συλλογών. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το μπόλιασμα έχει να φέρει πολλά σε αυτόν τον τόπο, σε αυτή την πόλη σε αυτόν τον Δήμο. Πάντοτε ο Δήμος Σερρών ήταν , είναι και θα είναι δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους, δίπλα σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς, γιατί θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε το πολιτιστικό μας στίγμα. Γιατί το πολιτιστικό στίγμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά εσείς, εμείς, οι πρόγονοί μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Αυτή η αδελφοποίηση σημαίνει αφετηρία για πολύ καλύτερα πράγματα. Συγχαρητήρια.»
 
Μετά το πέρας της αδελφοποίησης προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα από τις κυρίες αμφοτέρων των συλλόγων και ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Μικράς Ασίας από το Παιδικό Τμήμα της Αδελφότητας Μικρασιατών           Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», συνοδεία του Μουσικού Σχήματος «Εμπειροτέχνες».