ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδοχή Νομίατρου για καθυστέρηση των εμβολιασμών στις Σέρρες

Μετά την ολιγωρία μηνών καθημερινά πλέον πραγματοποιούνται 1.300 εμβολιασμοί

Μετά την ολιγωρία μηνών καθημερινά πλέον πραγματοποιούνται 1.300 εμβολιασμοί

Μεταξύ των πέντε περιοχών με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη πανελλαδικά, εμφανίζεται η Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Παρά το γεγονός ότι στα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Σερρών γίνονται τρία από τα τέσσερα εμβόλια που υπάρχουν κατά της covid-19 και υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για το μήνα Ιούνιο, εν τούτοις παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


«Είναι γεγονός ότι οι εμβολισμοί στην Π.Ε. Σερρών ξεκίνησαν με αργούς ρυθμούς, γεγονός που άλλαξε από τα μέσα Απριλίου. Τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Σερρών πραγματοποιούσαν εμβολιασμό με AstraZeneca για την ασφάλεια του οποίου μερίδα του πληθυσμού εμφανίζεται διστακτική, ενώ ένας σημαντικός αριθμός Σερραίων (εικάζεται ότι ξεπερνά τους 10.000) εμβολιάστηκε σε κέντρα άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών, αναλύοντας τους λόγους του χαμηλού αριθμού εμβολιασμών στην Π.Ε. Σερρών ο Νομίατρος Αναστάσιος Αναστασιάδης. Όπως υποστήριξε ο ρυθμός εμβολιασμού έχει αλλάξει ,καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται 1.300 εμβολιασμοί, ενώ για ακόμη μία φορά προέτρεψε στους Σερραίους να εμβολιαστούν ως την μοναδική «ασπίδα» κατά της covid-19.