ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράσταση και ανάρτηση πορτρέτου Εμμανουήλ Παππά στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών η θεατρική παράσταση «Εμμανουήλ Πάπας Ο Δρόμος προς την Αθανασία »της συγγραφέως Αντωνίας Θεοχαρίδου, σε σκηνοθεσία Νίκου Βεργίδη και σκηνογραφία Χάρη Σεπεντζή.

Η παράσταση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Π.Κ.Μ, του Δήμου Αθηναίων, και με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παπάς Αθηνών, της «Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Εμμανουήλ Παπάς» και της «Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων». Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Σερρών κ. Θεόδωρος Στρίκος.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΟΥΕΟΡΑ» και τα μέλη του ευχαριστούν: α) τον κ. Νίκο Χατζηβασιλειάδη πρώην γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αθήνας, διότι με αυτόν ξεκίνησαν οι αρχικές συνομιλίες και οι προβληματισμοί μας από το 2021, για το πιθανό ανέβασμα της παραγωγής αυτής στην Αθήνα, β) τον κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό Πρόεδρο και τον κ. Χρήστο Τόμπουλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εμμανουήλ Παππάς» Αθηνών και γ) τον κ. Κωνσταντίνο Νικόλτσιο, Γενικό Γραμματέα και ιδιαίτερα τον κ. Αριστείδη Δράγιο, Πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Εμμανουήλ Παππάς» (ο οποίος χρημάτισε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εμμανουήλ Παππάς Αθηνών», της «Σερραϊκής Ένωσης Αθηνών» και της «Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής»), που ήταν το κέντρο βάρους και το κλειδί της όλης διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Ευχαριστίες στους μεγάλους χορηγούς:
  • Την Κεντρική Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αθήνας, που με την αποτελεσματική επικοινωνιακή κίνηση τους αποκτήσαμε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουμε στην Αθήνα.
  • Την Δικηγορική εταιρία Γιώργου Παλάζη- Μαγγόλα.
  • Την ανώνυμη εταιρία Stelma tsa Λευτέρης Μαμαντζής .
  • Την Labochem (Φαρμακευτική εταιρία Μανώλη Αγγελάκα.)
  • Την Serexpo.
  • Την ΠΑΕ Πανσερραϊκός.

Καθώς επίσης και όλους τους Σερραίους επιχειρηματίες που στήριξαν μέσα από τα έντυπα μας το εγχείρημα αυτό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, τέως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτίς Σερρών, ο κύριος Τάσος Χατζηβασιλείου, Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), ο κύριος Λευτέρης Αβραμάκης, Βουλευτής Σερρών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κύριος Χρήστος Τεντόμας, Αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο κύριος Μιχάλης Χριστάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, ο κύριος Μιλτιάδης Καραγιάννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής, ο κύριος Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης, Πρόεδρος της Σερραϊκής Ένωσης Αθηνών, ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, εκπρόσωποι και μέλη Μακεδονικών Σωματείων, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Σταύρος Κουτρής, Πρόεδρος, ο Υποστράτηγος (ε.α.) Ιωάννης Δερβούρος, Αντιπρόεδρος και ο Αντισυνταγματάρχης (ε.α.) Χρήστος Χριστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο κύριος Λευθέρης Μαμαντζής Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας STELMA TSA, ο κύριος Πασχάλης Τόνιος μουσικοσυνθέτης - ερμηνευτής και ο κύριος Κώστας Πρέκας, γνωστός ηθοποιός και πολλοί άλλοι, οι οποίοι εκφράστηκαν με ένθερμο τρόπο για την ξεχωριστή αυτή προσπάθεια.

Μια έντονα φορτισμένη στιγμή ήταν όταν ο κ. Αριστείδης Δράγιος, Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Εμμανουήλ Παπάς» παρέδωσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου, κ. Αναστάσιο Λιάσκο, ένα πορτρέτο του Εμ. Παπά, έργο του αξιόλογου Σερραίου Ζωγράφου κυρίου Παναγιώτη Παπαγιώργη, γνωστού με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Παπαγιώργος.

Η υπέροχη βραδιά συνεχίστηκε στην κοσμική ταβέρνα «Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ» Όπου το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. παρέθεσε δείπνο προς τιμή του θιάσου και των συντελεστών του συλλόγου μας ΑΚΟΥΕΟΡΑ.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί μετά από πολύμηνες πρόβες, κούραση και προσωπικές θυσίες και στερήσεις απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους θεατρικούς μονολόγους τους, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο θεατρόφιλο κοινό.

Τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων και τα ενθουσιώδη σχόλιά δικαίωσαν την προσπάθεια όλων, όσων συνετέλεσαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.