Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ

••• Κόντρες για το πόσο πούλαγε τη ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο την πουλάει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. «Εμείς για το 17% της ΔΕΗ που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ ζητάμε 750 εκατ. ευρώ και εσείς για το 17% είχατε εγγράψει μόλις 100 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό για το 2018. Να μας απαντήσετε ποιο είναι το ξεπούλημα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Βέβαια, από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν περάσει, υπουργέ, κοντά τέσσερα χρόνια…
Σε λίγο παντως δε θα βλέπουμε παράθυρο με φως..
 
••• Στις εξετάσεις του περασμένου Μαΐου για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση είχαν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή 2.500 αλλοδαποί, από τους οποίους μετείχαν τελικά στις εξετάσεις 2.200. Και από αυτούς πέρασαν οι 1.700. Για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής 6.500, από τους οποίους οι 3.500 είναι στην Αττική.
 
••• Το θύμισε σε άρθρο του ο Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τον Δεκέμβριο του 1999 η Μέρκελ είχε γράψει: «Μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μόνο στο θεμέλιο της αλήθειας»!
 
♣ Τι είδηση είναι δηλαδή ότι ο Σαμαράς αμφισβητεί την εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη; Εδώ αμφισβητεί γενικώς τον Μητσοτάκη.
 
♣ Ο Τσίπρας είναι βέβαιος ότι θα νικήσει, αλλά δεν ζητάει πρόωρες εκλογές διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τις χάσει.
 
 
----
Τον χειμώνα θα έχουμε κορονοϊό, έξαρση της γρίπης, ακρίβεια και πολικές θερμοκρασίες… Ο… σώζων εαυτόν σωθήτω στα νησιά ..
 
 
 
σε μαυρο
 
 
Αλλαγές στα ψηφοδέλτια
 
Μπορεί οι επόμενες Ευρωεκλογές να αργούν ακόμη, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πάρει από τώρα κάποιες (οριστικές) αποφάσεις. Η πιο βασική, ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα ανανεωθεί πλήρως ή σχεδόν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλην του Β. Μεϊμαράκη κανείς άλλος δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος. Οι περισσότεροι από τους νυν ευρωβουλευτές έχουν δύο θητείες και ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρέπει να δώσουν τις θέσεις τους σε άλλους. Δύο εξ αυτών θα κοπούν και λόγω της συνολικής πολιτικής συμπεριφοράς τους. Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως έχει δώσει το πράσινο φως σε ευρωβουλευτές ώστε να κατέβουν υποψήφιοι για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Μ. Σπυράκη το ψάχνει ήδη για την Α΄ Θεσσαλονίκης.
 
 
Πηγή: https://www.paron.gr/2021/10/05/toys-allazei-schedon-oloys/