Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

ΠαράΤυπος

-Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη δημοτική αρχή η ανακοίνωση πλέον επίσημα,της υποψηφιότητας του Γιώργου Τσιμερίκα. Μέχρι πρότινος υπήρχε "γραμμή" για επίδειξη ψυχραιμίας από όλα τα μέλη του συνδυασμού,συμβούλους,
 
---Εν τούτοις την περασμένη Δευτέρα- ημέρα της δημόσιας ανακοίνωσης της καθόδου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές από το νέο υποψήφιο δήμαρχο- το πρωί, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης κατέφυγε προς τον Μητροπολίτη Σερρών κ.κ. Θεολόγο, ο οποίος όπως είναι γνωστό τις πάσι πλέον, τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές.
Η συνάντηση ασφαλώς είχε το νόημα της αναζωπύρωσης των σχέσεων τους, οι οποίες  τελευταία δεν ξέρω πόσο αγαστές ήταν..
 
 
---Και στο κεντροαριστερό
..στρατόπεδο όμως υπάρχει μία πολυπλοκότητα, καθώς δύο θα είναι οι υποψηφιότητες. Aυτή της Αριάδνης Παπαφωτίου η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα σήκωσε μόνη της σχεδόν, όλο το βάρος της αντιπολίτευσης, παρά τη μικρή εκλογική της δύναμη και της Βαρβάρας Μητλιάγκα από την παράταξη Φωτιάδη.
Η πρώτη μάλιστα ζητά να τοποθετηθούν επίσημα και τα κομματικά όργανα που ως γνωστόν όλο το προηγούμενο διάστημα μάλλον ποιούν την νήσσαν ως προς τη διαμόρφωση   και κυρίως ως προς την ανάληψη μιας στιβαρής πρωτοβουλίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
---Μέχρι το 2026 θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση! Στο τέλος θα ανάβουμε φωτιά με πέτρες και θα κυνηγάμε βίσονες για φαγητό και για το δέρμα
 
 
--- Ο Μητσοτάκης είναι βέβαιος (!) ότι ο ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει το έργο της κυβέρνησης. Σπουδαίο πράγμα η αυθυποβολή μάλλον για όλους τους πολιτικους ανεξαρτήτως κλίμακας!
 
  Λένε μάλιστα συχνά επιλέκτικά και όταν τους βολεύει μόνο,ο σοφός" ελληνικός λαός που παλιότερα έβαλε στη Βουλή Καμμένο και Κασιδιάρη, ενώ κρατάει μέσα Βελόπουλο και Βαρουφάκη. Ούτε καν τον Μαζωνάκη.
 
  Ο Ανδρουλάκης δεν θέλει για πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα.  Ορθώς. Πρέπει όμως να γίνει σαφής η πρόταση του στο σύνολο της.
 
 Εξονυχιστικούς ελέγχους ξεκινάει η εφορία για να διαπιστώσει αν υπάρχει μαύρο χρήμα στη χώρα. Στο μεταξύ την πληρώνουν μόνο τα μικρομάγαζα.Γιατί τα μεγάλα..!
 
••• «Η τελική ευθεία της εκλογικής “κούρσας” βρίσκει τους δύο προπορευόμενους δρομείς σε απόσταση αναπνοής. Η φορά και η δυναμική των πραγμάτων, για πρώτη φορά στην τρέχουσα κυβερνητική περίο­δο, δείχνει ότι υ­πάρχουν σημαντικές πιθανότητες πολιτικής ανατροπής», υποστηρίζει η Δανάη Κολτσίδα, διευθύντρια του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».
 
 ---Βλέπω να παραμένουμε ανεπίδεκτοι μαθήσεως, αποφεύγοντας να αναλύσουμε τα πάθη που μας οδήγησαν ξανά και ξανά σε εθνικές καταστροφές. Τίποτα δεν μας δίδαξε λοιπόν η Ιστορία;