Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

ΠαράΤυπος

Το 2019 ο Αλέξανδρος Χρυσάφης έλαβε το 43,64% των ψήφων, ωστόσο στις επόμενες εκλογές πολλοί ψηφοφόροι δε θα…συμμαχήσουν με τη «Συμμαχία Σερραίων» αφού το έργο που έχει προσφέρει δε δικαίωσε τις προσδοκίες ούτε στο ελάχιστο.

Το 2019 ο Αλέξανδρος Χρυσάφης έλαβε το 43,64% των ψήφων, ωστόσο στις επόμενες εκλογές πολλοί ψηφοφόροι δε θα…συμμαχήσουν με τη «Συμμαχία Σερραίων» αφού το έργο που έχει προσφέρει δε δικαίωσε τις προσδοκίες ούτε στο ελάχιστο.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη διάλεξαν τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί το πολιτικό γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη. Μου λένε ότι είναι στην οδό Αγγελάκη. Όπερ σημαίνει ότι -αν ισχύει- βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τους χώρους της ΔΕΘ.

*** Από το ΠΑΣΟΚ (και σωστά) έκριναν ότι ο πρόεδρος χρειάζεται (και) δικό του χώρο «επάνω», αφού είναι ο μοναδικός βουλευτής του νομού και συγκεκριμένα της πρώτης περιφέρειας.

*** Θυμίζω ότι διάλεξε την έδρα εκεί βγάζοντας εκτός τον Χάρη Καστανίδη. Αλλά να μην ξύνουμε πληγές. Κρίθηκε λοιπόν σκόπιμο ότι ως βουλευτής θα πρέπει να έχει γραφείο, το οποίο, μάλιστα, θα είναι και πλήρως οργανωμένο.

*** Βρέθηκε δε και αυτός που θα το τρέχει. Διευθυντής του θα είναι ο Δ. Σαρηγιάννης και θα πλαισιωθεί από στελέχη, ανά τομέα.

*** Η αλήθεια είναι ότι στις προηγούμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη δεν τα πήγε καλά. Οπότε πρέπει να γίνει (πολλή) δουλειά, αν θέλει να σηκώσει κεφάλι.

*** Ποιος θα πάρει την πρώτη ταυτότητα, στη νέα της μορφή, που θα εκδοθεί προσεχώς; Μου λένε ότι μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν ότι «δικαιούται να την πάρει ο πρωθυπουργός».

*** Και μάλλον αυτό θα γίνει. Γιατί -πέραν όλων των άλλων- θα σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας, εμπράκτως.

 Αίσθημα  αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των εκλογών επικρατεί στην παράταξη ΕΝΤΟΣ.Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χρυσάνθη Παλάζη υποστήριξε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι υπαρχει δημοσκόπηση που φέρνει τον συνδυασμό σε νικηφόρα τροχιά.

Η κ Παλάζη όμως δεν αποκάλυψε τα ευρήματα λέγοντας οτι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες από την κ Μητλιάγκα .  Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου  στην αναφερόμενη δημοσκόπηση αγγίζει το 40% .Ενω στην πρόθεση ψήφου έστω και οριακά προηγείται η Συμμαχία.
Να πούμε οτι τις τελευταιες ημέρες τα αποτελέσματα της εν λόγω δημοσκόπησης είναι σε γνώση πολλών . 

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της από την κ Μητλιάγκα  λοιπόν..

Το 2019 ο Αλέξανδρος Χρυσάφης έλαβε το 43,64% των ψήφων, ωστόσο στις επόμενες εκλογές πολλοί ψηφοφόροι δε θα…συμμαχήσουν με τη «Συμμαχία Σερραίων» αφού το έργο που έχει προσφέρει δε δικαίωσε τις προσδοκίες ούτε στο ελάχιστο.

Η στρατηγική του Μαξίμου  , όπως και σε προηγούμενες αντίστοιχες κρίσεις, εστιάζει στην επικοινωνιακή “προστασία” του πρωθυπουργού. Και στο αφήγημα της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, καθώς το αφήγημα του επιτελικού κράτους πλέον “μπάζει νερά”.


Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι  ιδιαίτερα βαρύ και μάλιστα βουλευτές έχουν ήδη αρχίσει τις δημόσιες δηλώσεις δυσαρέσκειας, ενώ στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να καρφώνουν ο ένας τον άλλο, με φόντο σενάρια ανασχηματισμού.

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Στον αέρα του Σκάι, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άρης Πορτοσάλτε, ζήτησε την παραίτηση του, ώστε να αναλάβει κάποιος άλλος που μπορεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις! Όπως ήταν λογικό, την παρέμβαση Πορτοσάλτε, προκάλεσε σάλο καθώς δείχνει ότι έχουμε μπει σε μια ατραπό χωρίς επιστροφή.

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ίσως αποτελέσουν την θρυαλλίδα για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, πολύ νωρίτερα από όσοι νόμιζαν – ή υπολόγιζαν- ορισμένοι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.