ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αγνόησε πλήρως τις Ανεξάρτητες Αρχές στο σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ

Οι Χρήστος Κακλαμάνης και Μανώλης Βελεγράκης, αρμόδιοι Τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς, με κοινή τους δήλωση καταλογίζουν στην κυβέρνηση πώς "με συνοπτικές διαδικασίες και αγνοώντας πλήρως τις σοβαρές ενστάσεις των αρμόδιων Ανεξάρτητων Αρχών", έσπευσε να καταθέσει σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ "και αυτό το νομοσχέδιο δυστυχώς εντάσσεται στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια αρχικά συγκάλυψης και πλέον νομιμοποίησης, εκ των υστέρων, των αυθαιρεσιών της στην ΕΥΠ και στον τομέα του απορρήτου των επικοινωνιών. Και βέβαια στη συσκότιση των λόγων παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη".

Οι κ.κ. Κακλαμάνης και Βελεγράκης τονίζουν ότι "η νομοθετική αυτή απόπειρα αναδεικνύει την αντιδημοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η διαρκής υποβάθμιση του ρόλου της ΑΔΑΕ, η υπερβολική έως αντισυνταγματική διεύρυνση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, η άρνηση αναφοράς των λόγων της παρακολούθησης και η παραπομπή της ενημέρωσης των παρακολουθούμενων στις ελληνικές καλένδες".

Επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη από τα τέλη Αυγούστου καταθέσει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για τον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου της ΕΥΠ, τις οποίες, όπως αναφέρουν "η κυβέρνηση, δυστυχώς, επέλεξε για ακόμη μια φορά να τις αγνοήσει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ