ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης από Σέρρες: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές

Τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε ο Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε ο Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Επίσκεψη στη δομή μεταναστών
 
Τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε ο Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές."Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση η οποία γίνεται και με το αρμόδιο Υπουργείο και τις ευθύνες που έχει γιατί διαφορετική στρατηγική έχει σήμερα ο κ. Καιρίδης από εκείνη την οποία είχε ο κ. Μηταράκης"είπε συγκεκριμένα.
 
 
 
Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ιδιαίτερα πως στόχος της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι άνθρωποι που μένουν εδώ και πως πρόκειται για ένα «φλέγον» ζήτημα που απασχολεί κάθε γωνιά της πατρίδας.
 
«Εμείς θέλουμε να επικρατούν καλές συνθήκες για τους ανθρώπους που έρχονται εδώ, αλλά και σοβαρές πολιτικές εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και δεν θα φορτώνει την Ελλάδα με τα δικά της λάθη. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση που γίνεται και με το αρμόδιο υπουργείο και τις ευθύνες που έχει. Διαφορετική στρατηγική έχει σήμερα ο κ. Καιρίδης από εκείνη την οποία είχε ο κ. Μηταράκης. Εδώ όμως οι πολιτικές εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικές για το που πρέπει να πάμε. Επομένως χρειάζονται γρήγορα μέτρα, τα οποία δημιουργούν συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς να πάνε εκεί που θέλουν και φυσικά για την Ελλάδα το κρίσιμο ζήτημα είναι να δει και πολιτικές για το πως θα αξιοποιήσει όσους θέλουν να έρθουν να μείνουν στην πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Παύλος Χρηστίδης.
 
Γέφυρα η χώρα μας
 
με τον αραβικό κόσμο
 
Αναφέρθηκε και στις συγκρούσεις που μαίνονται στη Μέση Ανατολή:
«Η Ελλάδα διαχρονικά, τα τελευταία 40 με 45 χρόνια αποτελούσε γέφυρα με τον αραβικό κόσμο κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν μπορεί η Χαμάς και η αποτρόπαια επίθεσή της να ‘πάρει στο λαιμό της’ τον Παλαιστινιακό λαό. Η νόμιμη αντίδραση του Ισραήλ δεν μπορεί να οδηγήσει στις εικόνες με δολοφονίες παιδιών έτσι όπως βλέπουμε να εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με ένα εθνικό σχέδιο που αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσουμε σοβαρά και συγκροτημένα σήμερα στη βουλή, γιατί θα συζητάμε για τις συνέπειες τα επόμενα χρόνια».
 
Οριζόντιο χαράτσι
 
Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε καταρχάς πως όλοι εκείνοι που πριν τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου χαρακτήριζαν το ΠΑΣΟΚ φορομπηχτικό κόμμα επειδή αποφάσισε να φορολογήσει τους μετόχους των 2 και 3 εκατομμυρίων ευρώ, έρχονται σήμερα και επιβάλλουν ένα οριζόντιο χαράτσι σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι 10.000 ευρώ και πρόσθεσε:
«Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης επί της ουσίας επικυρώνει την ανικανότητας της δικής της παρουσίας τα τελευταία 5 χρόνια στο να βρει ποιοι φοροδιαφεύγουν και να τους επιβάλλει τα αντίστοιχα και ανάλογα πρόστιμα. Είναι μία απόφαση. πέρα από άδικη. που θα προκαλέσει και αντιδράσεις».
 
Σκάνδαλο υποκλοπών
 
Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:
«Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε να φοβηθεί κάτι, θα έπρεπε να είναι επισπεύδων της διαδικασίας, θα έπρεπε να ψάχνει να βρει ποιος είναι από πίσω.
Αυτό δεν το έκανε και δείχνει την ενοχή που νιώθει για την ‘αυλή’ του και όλα αυτά που βγαίνουν στο ‘φως’ της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν, επικυρώνουν τη στάση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή στο ζήτημα αυτό, τη θεσμική ανάδειξη όλων των θεμάτων όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει.
Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και πρωτόγνωρο να βλέπουμε εισαγγελείς και δικαστές να καταγγέλλουν ανοιχτά πια εκφοβισμούς, πολιτικές πιέσεις όπως βλέπουμε να καταγγέλλονται και από τον κ. Ράμμο.
Να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης πίσω από το αλαζονικό 41%».