ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε πρόχειρες παρατηρήσεις ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

 Η διαφορά Ανδρουλάκη- Παπανδρέου κατά 6,92 εκατοστιαίες μονάδες (36,88 με 29,97%), παρουσιάζεται από τα σε διατεταγμένη υπηρεσία 
ευρισκόμενα μέσα ενημέρωσης ως «δεκαψήφια», ενώ αυτή των 4 μονάδων του Παπανδρέου με τον Λοβερδο (29,97 με 25,98), πλασάρεται ως «στήθος με στήθος».

Όταν οι δημοσκοπικές έβγαζαν σταθερά πρώτο τον Λοβερδο, ήταν αντικειμενικές. Όπως και όταν «ορκίζονταν»‘ ότι όσο θα αυξάνονταν η συμμετοχή τόσο θα ανέβαινε η δυναμική του. Όταν τα αποτελέσματα τους διέψευσαν, έφταιγε ο…Παπανδρέου. 

1.  Η διαφορά Ανδρουλάκη- Παπανδρέου κατά 6,92 εκατοστιαίες μονάδες (36,88 με 29,97%), παρουσιάζεται από τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενα μέσα ενημέρωσης ως «δεκαψήφια», ενώ αυτή των 4 μονάδων του Παπανδρέου με τον Λοβερδο (29,97 με 25,98), πλασάρεται ως «στήθος με στήθος».

2. Όταν το 2017 η Φωφη Γεννηματα είχε 14 μονάδες διαφορά από τον Ανδρουλάκη, έγινε κανονικά ο δεύτερος γύρος, χωρίς κανείς να το θεωρήσει ασέβεια του δεύτερου προς τους ψηφοφόρους. Τώρα που με 7 μονάδες διαφορά και δίχως ο πρώτος να «καβαλήσει» το 40%, ο ΓΑΠ «τόλμησε» να μην παραιτηθεί από την επαναληπτική ψηφοφορία, τον έλουσαν κατάλληλα τα διατεταγμένα μέσα ενημέρωσης και οι γνωστοί «δημοκράτες» (Μέχρι και η Καϊλή έκανε δηλώσεις!!!)

3. Για ευνόητους λόγους, τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενα μέσα ενημέρωσης, αποσιωπούν το ότι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης εκλέχτηκε αρχηγός στη ΝΔ επικρατώντας στον δεύτερο γύρο, όταν στον πρώτο είχε χάσει πλέον των 11 εκατοστιαίων μονάδων ( 39,8 ο Μειμαρακης, έναντι 28,5% του τελικού νικητή)

4. Όταν οι δημοσκοπικές έβγαζαν σταθερά πρώτο τον Λοβερδο, ήταν αντικειμενικές. Όπως και όταν «ορκίζονταν»‘ ότι όσο θα αυξάνονταν η συμμετοχή τόσο θα ανέβαινε η δυναμική του. Όταν τα αποτελέσματα τους διέψευσαν, έφταιγε ο…Παπανδρέου. 

5. Αφήνω ως τελευταία παρατήρηση, την «ευθεία και καθαρή» δήλωση στήριξης Λοβέρδου πριν τον Ανδρουλάκη, όταν επι έναν μήνα η προεκλογική εκστρατεία του πρώτου θεμελιώνονταν στο «δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αρχηγός που δεν είναι παρών στο εθνική κοινοβούλιο».  


ΥΓ. Για να προλάβω τους ανόητους εκ των κακοπροαίρετων, σπεύδω να διευκρινίσω ότι  τα προηγούμενα δεν υποκρύπτουν την εκτίμηση μου πως θεωρώ πιθανότερη την νίκη του ΓΑΠ την Κυριακή. Απλά, ούτε η δική μου πρόβλεψη, ούτε η επιθυμία οποιουδήποτε, μπορούν και πρέπει να υποκαταστήσουν την δημοκρατία. Άλλωστε είμαι βέβαιος ότι ακόμη κι αν παραιτούνταν από την επαναληπτική ψηφοφορία ο Γιωργος χάριν του Νίκου, τα σε διαταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενα μέσα ενημέρωσης και οι γνωστοί φαυλοι, θα συνέχισαν να υβρίζουνε τον Παπανδρέου, ισχυριζόμενα πως «αποσύρθηκε για να αποφύγει την συντριβή» και για να μην χαρίσει περιφανή νίκη στον Ανδρουλακη, αναγκάζοντας τον να είναι πρόεδρος του 37%. 

Γράφει ο Μιχαλης Αλεξανδριδης, εφημερίδα Μακεδονια

ΥΓ Σας περιμένω.