ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αγγίστα Σερρών

Ο πολιτιστικός σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, την 25/8/2022 και ώρα 21:00 στον αύλιο χώρο του παλιού γυμνασίου (σήμερα Λαογραφικό Μουσείο) με θέμα: «Δρόμοι επικοινωνίας και πολιτισμού».


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1) Εκθεση φωτογραφίας που θα αναφέρεται στην καθημερινή ζωή των παππούδων και πατεράδων μας, που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες  πατρίδες, κουβαλόντας μαζί τους την ψυχή και τον πολιτισμό τους.

2) Η κα Παπαδημητρίου Μαρία (εκπαιδευτικός) και ο κος Μπονόβας Νικόλαος(βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος) θα κάνουν μια αναφορά για την υποδοχή και εγκατάσταση των προσφύγων του Πόντου στον Σταθμό Αγγίστας και από τις περιοχές απ’ όπου προήλθαν

3) Χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς ποντιακούς  χορούς, όπου θα περιγράφουν την σημασία του κάθε χορού και σε ποια περιοχή χορεύονταν

4) Ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τον βάρδο της ποντιακής μουσικής παράδοσης Στάθη Νικολαίδη. Με συνοδεία τις μελωδίες από την λύρα του Ατματζίδη Γιώργου στο νταούλι ο Ζώης Κων/νος στα πλήκτρα ο Ιωαννίδης Ιωσήφ.
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε, να θυμηθούμε, να ταξιδέψουμε νοερά στο παρελθόν των προγόνων μας από το χθες μέχρι σήμερα.

Τηλ.επικοινωνίας 6934990414 .