ΤΟΠΙΚΑ

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Καμπανάκι κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο, Δευτέρα, για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Χαλκιδική σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Πηγή: https://www.voria.gr/article/poli-ipsilos-kindinos-pirkagias-ti-deftera-se-thessaloniki-serres-chalkidiki

Καμπανάκι κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο, Δευτέρα, για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Χαλκιδική σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Πηγή: https://www.voria.gr/article/poli-ipsilos-kindinos-pirkagias-ti-deftera-se-thessaloniki-serres-chalkidiki

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 12 περιφέρειες της χώρας προβλέπεται για αύριο Δευτέρα 02 Αυγούστου σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Μεταξύ των περιφερειών είναι και της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα, οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών.

Αναλυτικά όλες οι περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας)
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Σερρών, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου-Κάσου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου )

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/poli-ipsilos-kindinos-pirkagias-ti-deftera-se-thessaloniki-serres-chalkidiki