ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα στις Σέρρες για τον «Άμλετ» από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών – Κοζάνης και την Anima Theater

Στην τελική ευθεία μπαίνει η νέα παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις Σέρρες θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η νέα παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις Σέρρες θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης

Πρόκειται για τον «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε ελεύθερη διασκευή – σύγχρονη μεταγραφή του Ανδρέα Φλουράκη και σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, μια παράσταση που επιχειρεί να προσεγγίσει το εμβληματικό έργο με σύγχρονη ματιά και έντονο δραματουργικό ρυθμό.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στις 21:15, στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 17, 18, 24, 25 και 30 Ιανουαρίου, την ίδια ώρα.

Συνέντευξη Τύπου

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα, η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Βίκυ Πανταζή, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι καλλιτεχνικοί συντελεστές της παραγωγής, προσκαλούν τα μέσα ενημέρωσης σε Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026, στις 11:30 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Στρατηγική συνεργασιών και σύγχρονη ματιά στον Σαίξπηρ

Η συγκεκριμένη συμπαραγωγή εντάσσεται στη στρατηγική συνεργασιών των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, με στόχο την ενίσχυση της θεατρικής δημιουργίας στην περιφέρεια, την ανταλλαγή καλλιτεχνικών δυνάμεων και τη διεύρυνση της πρόσβασης του κοινού σε ποιοτικές θεατρικές παραγωγές.

Η επιλογή του «Άμλετ» υπογραμμίζει την πρόθεση των συντελεστών να συνομιλήσουν με τα διαχρονικά ερωτήματα του έργου — εξουσία, ηθική, αμφιβολία και δράση — μέσα από μια σύγχρονη σκηνική γλώσσα που απευθύνεται στο σημερινό κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τιμάει τον σπουδαίο Σερραίο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Σταματίου με την παράσταση "ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΕΡΕΝΑΤΑ" του Μηνά Βιντιάδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρύδα.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο επίκεντρο η Αμφίπολη – Νέα δεδομένα από ανασκαφές και έρευνες 2025- 38η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο σε Μακεδονία και Θράκη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο: Συνέντευξη με την σκηνοθέτη της παράστασης «Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε», Κική Μάλαμα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της «Σερραίων Πολιτείας» στις 15 Μαρτίου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Εμμέλειας»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η βραβευμένη παράσταση ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου ταξιδεύει στις ΣΕΡΡΕΣ για 2 μόνο παραστάσεις Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΓΡΑΜΜΑ Σ’ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» της Οριάνα Φαλάτσι (Oriana Fallaci)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θανάσης Ευθυμιάδης: Η ιδέα να γίνω ηθοποιός ήρθε όταν πήγα στις Σέρρες, μέχρι τότε δεν είχα δει ποτέ παράσταση