ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοφανές- η οικονομικη επιτροπή του Δήμου Σερρών ακυρώνει εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμών !!!!!

Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις -καταγγέλιες προχωρησε η Αριάδνη Παπαφωτίου

Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις -καταγγέλιες προχωρησε η Αριάδνη Παπαφωτίου

-Με ΟΜΟΦΩΝΕΣ Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, έχουν δοθεί μέχρι σήμερα πάνω από 400.000 ευρώ σε ΜΙΑ συγκεκριμένη ΕΤΑΙΡΙΑ για «Απολύμανση δημοτικών κτιρίων και εξωτερικών χώρων λόγω COVID».
--Στην εκπνοή του 2022 για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ(!!) έγινε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ γι αυτό το έργο, προυπολογισμού 74.000 ευρώ. Συμμετείχαν ΤΕΣΣΕΡΙΣ Εταιρίες.
--Η γνωστή Εταιρία που το έπαιρνε πάντα ΟΜΟΦΩΝΑ (ΑΝΕΥ Διαγωνισμού και εκπτώσεων) απορρίφθηκε από τους αξιολογητές, επειδή ξαφνικά κατέθεσε «ασυνήθιστα και ανεξήγητα χαμηλή προσφορά».
--Ε λοιπόν, η Οικονομική Επιτροπή (στις 12/12/’22) ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ την απόφαση των αξιολογητών που πρότειναν να πάρει ΑΛΛΗ Εταιρία το έργο.
--Πού λέτε το ξαναδίνει ΟΜΟΦΩΝΑ;
Ναι, σωστά. Στην γνωστή, η οποία για ΠΡΩΤΗ επίσης φορά θα το εκτελέσει με έκπτωση 82%!!!"

Έχοντας η δημοσιογραφική μας ομάδα ερευνήσει το θέμα και όλες τις αποφάσεις , προκύπτει πως υπάρχουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα ,που λογικά θα έπρεπε να απασχολήσουν τον εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα .
Τα  ερώτημα είναι το εξής :
✓Γιατί ένα έργο που τα προηγούμενα χρόνια δινόταν από την δημοτική με απευθείας ανάθεση ξαφνικά έγινε με την διαδικασία διαγωνισμού ;;;
✓ Γιατί άλλαξε η διαδικασία;;
✓Που έπασχε και φοβήθηκε η Δημοτική αρχή ώστε να επιλέξει τον δρόμο του διαγωνισμού  ;;
✓Μήπως η ορθή διαδικασία ήταν εξαρχής αυτή του Δημοσίου Διαγωνισμού ;;

✓Πως μια εταιρεία που τα προηγούμενα χρόνια ζητούσε και έπαιρνε πολύ υψηλότερη απευθείας ανάθεση ξαφνικά όταν  συμμετέχει  διαγωνισμό για τις ίδιες εργασίες δίνει πολύ χαμηλότερο τίμημα ;;;

✓Είναι δείγμα ότι υπήρχε υπερτιμολόγηση στις προηγούμενες απευθείας αναθέσεις;;

Όπως πολύ σημαντικό είναι το θέμα της άρνησης των μελών της οικονομικής επιτροπής να  αποδεχθούν την πρόταση των θεσμικών παραγόντων της επιτροπής ,εισήγηση η οποία βασίζεται σε έρευνα και γνώση .Η  απόφαση της οικονομικής επιτροπής που βασίστηκε άραγε ;;;
Άμεσα πρέπει να δωθούν απαντήσεις .

Υ. Γ Πολλά ερωτηματικά γεννά για ακόμη μια φορά η στάση της Βαρβάρας Μητλιάγκα που για άλλη μια φορά ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την δημοτική αρχή σε ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον αντιρρήσεις.Τωρα το πώς μπορεί να προαλείφεται για υποψήφια δήμαρχος μια δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που ως μέλος της οικονομικής επιτροπής έχει ψηφίσει σχεδόν όλες τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής,μένει να το εξηγήσει η ίδια στους Σερραίους δημότες .