Ψάθα: Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων – Αγωνία για τα πληρώματα- Βίντεο
Δύο τραυματίες και δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρονται στο 251 ΓΝΑ – Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Δύο τραυματίες και δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρονται στο 251 ΓΝΑ – Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου στην περιοχή της Ψάθας, όταν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Bell συγκρούστηκαν στον αέρα, ενώ συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη δυτική Αττική.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο ελικόπτερα ήρθαν σε επαφή κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και στη συνέχεια κατέπεσαν σε δύσβατη περιοχή. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τα εναέρια μέσα να ακουμπούν μεταξύ τους, άκουσε έναν δυνατό κρότο και ακολούθως τα έχασε από το οπτικό του πεδίο πίσω από το βουνό.
Βίντεο που καταγράφει τη στιγμή του περιστατικού κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα, αποτυπώνοντας τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση.
Ο κυβερνήτης του ενός ελικοπτέρου φέρεται να κατάφερε να επικοινωνήσει με το κέντρο συντονισμού, ενημερώνοντας για το συμβάν. Από την περιοχή παρελήφθησαν δύο άτομα ελαφρά τραυματισμένα και δύο χωρίς τις αισθήσεις τους, με προορισμό το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Στο σημείο κινητοποιήθηκαν έξι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μεταξύ των οποίων μία Κινητή Ιατρική Μονάδα, καθώς και 12 διασώστες και δύο γιατροί.
Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες για νεκρό πιλότο, ωστόσο μέχρι την ώρα της τελευταίας ενημέρωσης δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση από το Πυροσβεστικό Σώμα. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οι πληροφορίες ανανεώνονται διαρκώς.
Σε ανακοίνωσή του, το Πυροσβεστικό Σώμα ανέφερε:
«Κατά τη διάρκεια επιχείρησης δασοπυρόσβεσης στην περιοχή της Ψάθας, συγκρούστηκαν δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των πληρωμάτων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη».
Το σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μεγάλη μάχη με τα πύρινα μέτωπα, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και ισχυρούς ανέμους. Η σύγκρουση και η επιχείρηση εντοπισμού των πληρωμάτων επιβεβαιώθηκαν τόσο από το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και από διεθνή πρακτορεία.
Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επικαιροποιηθεί με τις επίσημες ανακοινώσεις.
