ΤΟΠΙΚΑ

Ρηξικέλευθη πρόταση της ΛουλουδοΚΕΔΗΣ: Σεμινάρια για το ευρύ κοινό με θέμα: «Πώς μπορείς να ανακαλύψεις αν κάποιος λέει ψέματα».

Όπως καλά γνωρίζετε οι ψεύτες, δεν συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους ανθρώπους που λένε την αλήθεια. Η μοναδική στρατηγική που μπορούμε να εντοπίσουμε έναν ψεύτη, είναι να του υποβάλλουμε πολλές ερωτήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Σε ότι αφορά διάφορα σημάδια όπως η σωματική αναταραχή, η νευρικότητα και η αποφυγή του βλέμματος, δηλαδή η λεγόμενη γλώσσα του σώματος πρόκειται για στερεότυπα που δεν επαληθεύονται επιστημονικά

Όπως καλά γνωρίζετε οι ψεύτες, δεν συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους ανθρώπους που λένε την αλήθεια. Η μοναδική στρατηγική που μπορούμε να εντοπίσουμε έναν ψεύτη, είναι να του υποβάλλουμε πολλές ερωτήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Σε ότι αφορά διάφορα σημάδια όπως η σωματική αναταραχή, η νευρικότητα και η αποφυγή του βλέμματος, δηλαδή η λεγόμενη γλώσσα του σώματος πρόκειται για στερεότυπα που δεν επαληθεύονται επιστημονικά

Ακόμη μια μέρα ξεκινά στο Λουλουδοδημαρχείο.
Στα ιδιαίτερα γραφεία επικρατεί αναστάτωση.
Μα πώς συνέβη αυτό να αφήσουν ανεκμετάλλευτη χωρίς ένα πανηγυράκι ως Λουλουδοαρχή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Των ερωτευμένων.
Όλοι γνωρίζουν, και το δείχνουν μάλιστα, ότι αρκετά σημαίνοντα μέλη της Λουλουδοσυμμαχίας είναι βαθιά ερωτευμένα. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό αφορά τις καρέκλες τους και το μισθό τους.
Είχαμε και διάφορες ατάκες, του στυλ αγάπη μου που πήγατε του Αγίου Βαλεντίνου, σε δικηγόρο ή διάφορα υπονοούμενα καμιά φορά το σύμπαν στέλνει ξανά στη ζωή μας κάποιους ανθρώπους για να δει αν είμαστε ακόμη ηλίθιοι.
Άλλος ρωτούσε πάλι, τι να ντυθώ την Τσικνοπέμπτη. Βάλε ένα πανί στο κεφάλι σου. Και τι θα έχω ντυθεί; Πανισύμμαχος.
Και διακόπτει τη χαλαρή συζήτηση κατά τη διάρκεια του δεκατιανού, ο εμφανιζόμενος στο Λουλουδογραφείο του, ο πρώτος πολίτης της Λουλουδούπολης
-Πως περάσατε, τι συζητάτε;
-Τα λέγαμε για την ημέρα Βαλεντίνου και πως δεν διοργανώσαμε κανένα happening για τις γυναίκες. Λουλούδια έχουμε. Τόσα μπρόκολα και κουνουπίδια έχουμε φυτέψει. Μας στοιχίζουν 3 ευρώ το ένα.
-Και καλά κάναμε. Ξεχάστε τον Άγιο Βαλεντίνο. Εμείς φέτος θα γιορτάσουμε προεκλογικά στις 7 Σεπτεμβρίου. Ως Λουλουδούπολη, πανηγυρικά. Είναι η Γιορτή του Αγίου Σώστη. Μεγάλη η χάρη του.
Σας το έχω ξαναπεί. Είναι υψηλού ρίσκου αυτές οι ενέργειες. Πήγε ένας δικός μας από το κονκλάβιο της Λουλουδοσύμμαχος προχθές να προσφέρει από ένα λουλούδι με υπαλλήλους μας, άφησαν κάτω τα ποντίκια , άλλες τους χάρακες και μια του είπε ούτε το λουλούδι σου θέλω, ούτε να σε ξαναδώ μπροστά μου και όλες οι άλλες χειροκρότησαν.
-Εκείνη την ώρα μπαίνει ο κλητήρας του Δήμου, ξέρετε εκείνος που έκανε την κατάθεση στεφάνου σε εθνική εορτή γιατί δεν συμμετείχε κανένας εκπρόσωπος της Λουλουδούπουλης, κρατώντας ένα φάκελο.
-Λουλουδοδήμαρχε, μου τον έδωσαν από το γραφείο της ΛουλουδοΚΕΔΗΣ. Νομίζω ότι είναι μια επιστολή του Χρυσάνθεμου.
Όλοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους. Μια παγωμάρα, μια ταραχή. Χάθηκαν τα χωρατά και οι εξυπνάδες. Να δεις που τελικά υπέβαλε την παραίτησή της.
Το παίρνει ο ίδιος ο Λουλουδοδήμαρχος και κατευθύνεται ευθύς αμέσως στην καρέκλα του, αν είναι ερωτευμένος μαζί της, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν είναι, να την διαβάσει.
-Κύριε Λουλουδοδήμαρχε, μετά τα τελευταία γεγονότα που πολλοί στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, που απέδειξαν ότι τα παντελόνια είναι δύσκολα ρούχα και επειδή ο ρόλος της Ιφιγένειας που μου έχει ανατεθεί με υποσκάπτει, αποφάσισα η επικοινωνία με τη Λουλουδοαρχή για λόγους αρχής, να ακολουθεί τη νόμιμη και τυπική διαδικασία. Εγγράφως. Και θα παρακαλούσα και οι απαντήσεις να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.
Με την παρούσα επιστολή, ζητώ την άδεια σας, ήδη έχουμε κάνει τη σχετική έρευνα, να διοργανώσουμε σεμινάρια τόσο στη ΛουλουδοΚΕΔΗΣ, αλλά και στα μεγάλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Λουλουδοδήμου με θέμα:
«Πως μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος λέει ψέματα».
Επιλέξαμε αυτό το θέμα , μαζί με μια ομάδα άλλων ειδικών θεμάτων, έχοντας στη σκέψη μας ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.
Πιστεύουμε ότι θα τύχει της αποδοχής της τοπικής μας κοινωνίας. θα μπορούμε κάλλιστα να επικαλεστούμε στο τέλος αυτής της θητείας εμείς σας εκπαιδεύσαμε και να αποποιηθούμε τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν μελλοντικά.
Θα πρότεινα πριν από αυτό να γίνουν ειδικές διαλέξεις, στα μέλη, της μεταγραφές και τους νέους υποψήφιους της Λουλουδοσυμμαχίας. Θα έχει σημασία να εκπαιδευτούν πώς να μην τους αναγνωρίζουν.
Όπως καλά γνωρίζετε οι ψεύτες, δεν συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους ανθρώπους που λένε την αλήθεια. Η μοναδική στρατηγική που μπορούμε να εντοπίσουμε έναν ψεύτη, είναι να του υποβάλλουμε πολλές ερωτήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Σε ότι αφορά διάφορα σημάδια όπως η σωματική αναταραχή, η νευρικότητα και η αποφυγή του βλέμματος, δηλαδή η λεγόμενη γλώσσα του σώματος πρόκειται για στερεότυπα που δεν επαληθεύονται επιστημονικά.
Θα παρακαλούσα να το μελετήσετε με τους συνεργάτες σας, είναι σημαντικό να εντοπίζονται τα ψέματα των άλλων πολύ δε περισσότερο να μην αποκαλύπτονται τα δικά σας.
Και ξεκίνησε να γράφει..
Εμπιστευτικό.
Διανύοντας το τελευταίο έτος της θητείας, είμαι πλέον σε μια δημαρχιακή ηλικία που όλα τα ‘’Δεν πειράζει ‘’ έχουν γίνει ‘’θα σου πάρει ο διάολος ό,τι έχεις και δεν έχεις ‘’. Καταλαβαίνω απόλυτα , ο καθένας με τη διαταραχούλα του. Αν τυχόν και μας επισκεφτείς στο γραφείο μου, θα διαπιστώσεις ότι έχω τοιχοκολλήσει στο ιδιαίτερο γραφείο να το βλέπουν οι φίλοι μας, ‘’ποτέ μην πλησιάσεις τράγο από μπρος, γαϊδούρι από πίσω και ηλίθιο από … πάσα κατεύθυνση‘’.
Ξαφνικά σταματά και σκίζει το χαρτί που έγραφε.
Και αρχίζει από την αρχή.
Λαοφιλεστάτη, Πρόεδρε της ΛουλουδοΚΕΔΗΣ
Εκτιμώ βαθύτατα τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς προς το συμφέρον ολόκληρης της Λουλουδοσυμμαχίας και εμού προσωπικά. Πρόσφατα παρακολούθησα ένα παρόμοιο σεμινάριο μαζί με μια ομάδα ειδικών την συνέντευξη μου στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Εκεί που είχα εξαγγείλει ότι θα γίνουμε νέα Κουρνουάλη και θα έχουμε το δικό μας πάρκο EDEM. Ότι έχουμε κατασκευάσει ήδη 10 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομους. Ότι θα αποκτήσει νέο γήπεδο η λαοπρόβλητη ποδοσφαιρική ομάδα του τόπου μας, στο Πάρκο της Ομόνοιας και άλλα πολλά. Όπως που μάντεψα ποιος θα ήταν ο νέος καλλιτεχνικος διευθυντής.
Δέχτηκα από τους ειδικούς, όταν σταμάτησαν να σπαρταράνε από το γέλιο, παρατηρήσεις, οι οποίες ήταν ωφέλιμες και χρήσιμνες
Να αφήνω τις δικαιολογίες και να μπαίνω κατευθείαν στο κυρίως ψέμα. Γιατί για να κρύψεις ένα ψέμα, χρειάζονται άλλα χίλια ψέματα και στο τέλος ξεχνάς ποια είναι η αλήθεια. to the point. Αν συνεχίσω να λέω ψεματάκια, θα την πάθω σαν το βοσκό με το λύκο. Κάποια στιγμή θα πω την αλήθεια και δεν θα με πιστεύει κανείς. Γιατί μου εξήγησαν ότι τα ψέματα καταπίνονται εύκολα, αλλά δύσκολα χωνεύονται.
Χαίρομαι που μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη σκέψη σου.
Συνεχίζω να πιστεύω σε εσένα και τις δυνατότητες σου.
Έχεις την αμέριστη συμπαράσταση μου.
Φρόντισε σε παρακαλώ μόνο να προκύψουν τίποτα ανάγκες διαφημιστικής προβολής, έχουμε υποχρεώσεις όπως καλά γνωρίζεις και το σημαντικότερο αν μπορεί να πραγματοποιηθούν και σεμινάρια διαδικτυακά.
Η ομαδική εργασία την οποία απαιτείς από όλους, είναι η βάση της Λουλουδοσυμμαχίας. Να δουλέψουμε μαζί προς ένα κοινό όραμα.,
Είμαι ενθουσιασμένος.
Θα κινηθούμε συγχρονισμένα και συντονισμένα.
Η επιτυχία μας είναι βέβαιη.
Ας μείνουμε για πάντα μαζί. Αν ακούσεις ότι τάχαμ αυτό το λέω γιατί βαριέμαι να ψάχνω άλλη, είναι κακοήθειες.
Ο Αγαμέμνονας σου…!!!
ΥΓ: Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.