ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απροκάλυπτο ρόλο δεξιού κομματάρχη ο δήμαρχος Σερραίων - Προσπαθεί εκ των υστέρων να επανορθώσει τα ανεπανόρθωτα..

Eχει την προφανή ερμηνεία της και αυτή δεν είναι άλλη από την συστηματική ολιγωρία την οποία επέδειξε ο σημερινός δήμαρχος, προκειμένου να

Eχει την προφανή ερμηνεία της και αυτή δεν είναι άλλη από την συστηματική ολιγωρία την οποία επέδειξε ο σημερινός δήμαρχος, προκειμένου να

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους Σερραίους πολίτες η ενεργός ανάμειξη του σημερινού Δημάρχου Αλεξάνδρου Χρυσάφη και η ταύτισή του με την προεκλογική εκστρατεία δύο υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Σερρών.
 
Σε ρόλο κομματάρχη ανέλαβε να προλογίσει την υποψηφιότητά  της Φωτεινής Αραμπατζή και του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε δύο εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη των Σερρών, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές.
Ο δήμαρχος που παλαιότερα, προεκλογικά εμφανίστηκε ως "υπερκομματικός" και τόνιζε με έμφαση πώς είναι ο "δήμαρχος όλων των Σερραίων", τώρα μπήκε στην πρώτη γραμμή για να προπαγανδίσει τις υποψηφιότητες δύο συγκεκριμένων υποψηφίων.
 Ακόμα όμως και να μην είχε κατέλθει ως "υπερκομματικός", προφανές στην κοινή λογική είναι πως υπάρχουν κάποια όρια πολιτικής αξιοπρέπειας απέναντι στο λαό τον οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί και από τον οποίον εξελέγη.
 
Με ένταση και πάθος 
 
Θεμιτό είναι να διαθέτει ο ίδιος κομματική ταυτότητα προσωπική και να την υπερασπίζεται ιδιωτικά.
Εξάλλου αυτή είναι γνωστή τοις πάσι.
Εν τούτοις η ανάμειξη  του είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά αυτοδιοικητικά δρώμενα .Στο βαθμό αυτό μάλιστα, σε διάστημα προεκλογικό, λίγους δημάρχους έχουμε δει με "τόση ένταση και  πάθος"  να συμπεριφέρονται με  τέτοιου είδους πολιτική υποτέλεια. Με τρόπο που προσβάλλει τους δημότες ακόμα και τους ομοϊδεάτες του.
 
Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από την εκδήλωση που έγινε στο τουριστικό περίπτερο του Κούλα (σημερινό citizen) και από την "Αυλή" μας προκαλούν ντροπή και μας προβληματίζουν για το επίπεδο στο οποίο έχει κατέλθει η πολιτική ζωή αυτού του τόπου.
 
  Ο ίδιος ο δήμαρχος με τους δύο πιστούς δημοτικούς συμβούλους του, ακολουθούσαν από πίσω τον υποψήφιο, σε ρόλο τελετάρχη της εκδήλωσης,κατά τρόπο που νομίζω δεν συνδράμει ιδιαίτερα θετικά στον υποτιθέμενο αντικειμενικό σκοπό,αλλα
  εντέλει μάλλον ίσως και να τον αποδυναμώνει.
 
Για πολλούς -λίγους μόλις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές,  ίσως είναι ανεξήγητη αυτή η "πρεμούρα" του να δείξει  πώς παρέχει υπηρεσίες στον πρώην υπουργό Κ. Καραμανλή. Εντούτοις μία δεύτερη ανάγνωση έχει την προφανή ερμηνεία της και αυτή δεν είναι άλλη από την συστηματική ολιγωρία την οποία επέδειξε ο σημερινός δήμαρχος, προκειμένου να "τρέξει" και να προωθήσει τα έργα τα οποία από το υπουργείο του ο υποψήφιος Κ. Καραμανλής ενέταξε με σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Σερρών.
 
Πρόκειται για μία σειρά από έργα με πιο χαρακτηριστικό το Δημοτικό Γήπεδο που ενώ θα έπρεπε να είχαν μπει σε τροχιά ολοκληρώσης,βρίσκονται ημιτελή με υπευθυνότητα του δημάρχου.Το ίδιο ισχύει και για το νέο δικαστικό μέγαρο, αλλά και για αρκετά άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα για τα οποία ο πρώην υπουργός εξασφαλίσε τη χρηματοδότηση.
 
Σε ρόλο παρατρεχάμενων λοιπόν με μία εικόνα που δεν τιμά κανέναν, ο δήμαρχος προσπαθεί να επανόρθωσει μάλλον για όσα δεν έπραξε το διάστημα της τελευταίας τετραετίας παρά τη μεγάλη αβάντα που του δόθηκε από τον υπουργό.
 
Ερωτηματικά όμως δημιουργεί και η "αβάντα" στην άλλη υποψήφια βουλευτή, τη Φωτεινή Αραμπατζή σε συνδυασμό μάλιστα με αυτή του Κώστα Καραμανλή. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ σχολιάζουν δηκτικά ότι ανέλαβε να κάνει και την κολεγια..
O tempora, o Mores..!