ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΕΓΑΣ - Ηλιάνα Τριανταφύλλου: «Θέλω διάρκεια και συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

Για την Κατερίνα Στεφανίδη που την αποθέωσε δημόσια, αλλά και τους στόχους της για το μέλλον μίλησε η 17χρονη αθλήτρια του επί κοντώ, Ηλιάνα Τριανταφύλλου στο ανανεωμένο site του ΣΕΓΑΣ.

Ασχολήθηκε με το στίβο τυχαία, όταν ο νυν προπονητής της Σάββας Κεφαλίδης επισκέφθηκε το σχολείο της και μίλησε στους μικρούς τότε μαθητές για το επί κοντώ. Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου εντυπωσιάστηκε από το ιδιαίτερο αυτό αγώνισμα και ζήτησε από τους γονείς της να πάει στο στάδιο. Η εξέλιξη της νεαρής φάνηκε εντός των αγωνιστικών χώρων, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ.

Η Τριανταφύλλου γύρισε την Παρασκευή (8/7) στις Σέρρες στην πόλη της, εκεί όπου φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο (9-10/7) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 και απόσπασε την αγάπη, φίλων, συναθλητών και συμπολιτών τη
ς. Η χαμογελαστή κοπέλα δε σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια, αγκαλιές και φιλιά και κυρίως την αγάπη των ανθρώπων της πόλης, που ένιωσαν την επιτυχία της …σαν δική τους.

 «Πριν ξεκινήσω στίβο δεν είχα ιδέα για το επί κοντώ και δεν γνώριζα και όλους αυτούς τους σπουδαίους αθλητές μας. Ήρθε ο κ. Σάββας στο σχολείο κι έτσι ζήτησα από τους γονείς μου να ξεκινήσω στίβο, γιατί μου άρεσαν όσα μας έδειξε για το επί κοντώ», εξήγησε η νεαρή αθλήτρια στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας.

Η Τριανταφύλλου ταξίδεψε το Ισραήλ με 4,15 μ. και κατάφερε να «κλειδώσει» το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,05 μ., πετυχαίνοντας την πρώτη σπουδαία διάκριση της καριέρας της.

«Ήμουν ήρεμη και συγκεντρωμένη και είχα στο μυαλό μου το στόχο που είχαμε θέσει με τον προπονητή μου και το ευχαριστήθηκα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με βοήθησαν πολύ οι εμπειρίες από τις διοργανώσεις της περσινής σεζόν. Ακόμη και από την ακύρωση στο  Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι το 2021, πήρα πολύτιμες εμπειρίες», είπε η 17χρονη, που δε χρειάστηκε να φτάσει στο ρεκόρ της, για να διεκδικήσει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό.

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου εν συνεχεία ανέφερε:
«Περίμενα πως ο τελικός θα πήγαινε πιο ψηλά. Οι αθλήτριες που είχαν εξίσου καλές επιδόσεις με εμένα, έμειναν χαμηλά κι έτσι δεν είχα την πίεση να κυνηγήσω μεγαλύτερα άλματα από αυτό που μου έδωσε το χρυσό. Πλέον σκέφτομαι τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι, όπου θέλω να διεκδικήσω την πρόκριση στον τελικό κι εκεί μια καλή παρουσία. Θεωρώ πως έχω περιθώριο μέσα στη σεζόν να ανέβω ακόμη υψηλότερα».