ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σερραϊκή κουζίνα: Αποτέλεσμα της πρόσμιξης πολιτισμών

Εκεί όπου αρχίζουν και τελειώνουν όλα όσα έχουν σχέση με τον κόσμο των γεύσεων, στις Σέρρες, η γαστρονομία βρήκε τους κατάλληλους δημιουργούς.

Εκεί όπου αρχίζουν και τελειώνουν όλα όσα έχουν σχέση με τον κόσμο των γεύσεων, στις Σέρρες, η γαστρονομία βρήκε τους κατάλληλους δημιουργούς.

Στον κόσμο της κουζίνας των σεφ και των μοναδικών προϊόντων της σερραϊκής γής ξεναγεί το κοινό ο δημοσιογράφος Βασίλης Αναστασιάδης.

Ο Θοδωρής Κουρατζόγλου, “Ambassador σεφ”, όπως λέγεται, είναι ένα πολυτάλαντο άτομο, με δημιουργική φαντασία, και αυτό διαπιστώνεται από το πλήθος των συνταγών που παρουσιάζει.

Συνταγές μοναδικές, όπως ρεβίθια με μελιτζάνες, μπακάλικες πιπεριές, πονηρό από την Νιγρίτα και η διάσημη μπουγάτσα Σερρών, καβουρμάς με πατάτα Βροντούς ή κρέπες με καβουρμά, ένα προϊόν τοπικό και γκουρμέ, που έχει πολλές χρήσεις σε μεγάλη γκάμα γεύσεων. Το βουβαλίσιο κρέας προκαλεί τους γευσιγνώστες, αλλά θέλει ένα ιδιαίτερο μαγείρεμα, προκειμένου να πλημμυρίσει στο πιάτο γεύσεις, αρώματα και θρεπτικότητα.

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Σερρών- πρόεδρος ΑΝΕΣΕΡ, δικαίως λέει ότι «όποιος έρθει μια φορά στις Σέρρες θα γίνει τακτικός επισκέπτης»

Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα, ένας περίπατος στην μοναδική φύση της Κερκίνης αποζημιώνει με το “παραπάνω” για τα λίγα χιλιόμετρα του ταξιδιού.  

Επί έναν αιώνα, οι ντόπιοι έχουν αναμιχθεί με τους Μικρασιάτες και τους Πόντιους και αυτό παράγει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό αποτύπωμα, αλλά και πολλές γεύσεις.

Πηγή :ertnews.gr