Σέρρες: Εκδηλώσεις Μνήμης για την 6η Απριλίου – Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού
Την Κυριακή 5 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθούν στις Σέρρες οι εκδηλώσεις μνήμης για την Ημέρα του Θρακικού Ελληνισμού, με σειρά τιμητικών δράσεων στην πόλη
Την Κυριακή 5 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθούν στις Σέρρες οι εκδηλώσεις μνήμης για την Ημέρα του Θρακικού Ελληνισμού, με σειρά τιμητικών δράσεων στην πόλη
Από το πρωί θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός σε δημόσια και δημοτικά κτίρια, καθώς και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, από τις 8:00 έως τη δύση του ηλίου. Παράλληλα, κατά τις βραδινές ώρες θα υπάρξει φωταγώγηση των δημοσίων καταστημάτων, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.
Στις 10:00 θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών – 6 Απριλίου 1914», την οποία θα παρουσιάσει ο Γεώργιος Στεφανίδης, μέλος της Θρακικής Εστίας Νομού Σερρών και Διευθυντής Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών.
Στις 10:30 θα ακολουθήσει μετάβαση στην προτομή του Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των θυμάτων.
Τελετάρχης της εκδήλωσης έχει οριστεί η Χρυσοβαλάντου Σαπουντζή, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

