Σέρρες: Εκδήλωση προς τιμήν της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού για την έξοδο στην Ευρώπη
Γιορτινό και ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στο κλειστό γήπεδο «Ιωάννης Τσιντσάρης» στις Σέρρες, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης 1 Απριλίου, προς τιμήν της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού για τη σπουδαία της επιτυχία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο EuroCup Women.
Γιορτινό και ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στο κλειστό γήπεδο «Ιωάννης Τσιντσάρης» στις Σέρρες, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης 1 Απριλίου, προς τιμήν της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού για τη σπουδαία της επιτυχία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο EuroCup Women.
Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, που ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στην 5η θέση του πρωταθλήματος, πέτυχε έναν ιστορικό στόχο, ανοίγοντας την πόρτα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι αθλήτριες, το προπονητικό επιτελείο, οι τοπικοί φορείς, οι χορηγοί, αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας, με ιδιαίτερη αναφορά στους οργανωμένους υποστηρικτές. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε και η παρουσία παλαιμάχων παικτριών, που είχαν συμβάλει στην άνοδο της ομάδας από την Α2 στην Α1 το 2000, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν της επιτυχίας.
Η αρχηγός της ομάδας, Κατερίνα Μπαξεβάνου, αναφέρθηκε στην καθημερινή προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που κατέβαλαν όλες οι αθλήτριες, τονίζοντας πως η ομάδα προχωρούσε βήμα-βήμα, με στόχο τη νίκη σε κάθε αγώνα, μέχρι να φτάσει στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Από την πλευρά του, ο προπονητής Κώστας Κεραμιδάς υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στην Ευρώπη αποτελεί μια νέα πρόκληση, επισημαίνοντας πως η ομάδα θα χρειαστεί ανασύνταξη, καθώς τα συμβόλαια πολλών παικτριών λήγουν και δεν είναι δεδομένη η παραμονή τους.
Αναφορά έγινε και στο γηπεδικό ζήτημα, με τον προπονητή να σημειώνει πως, παρά την παλαιότητά του, το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες, εφόσον γίνουν ορισμένες απαραίτητες βελτιώσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η διοίκηση του συλλόγου, με τον πρόεδρο Αναστάσιο Παναγιώτου να χαρακτηρίζει τη στιγμή ιστορική όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για την πόλη των Σερρών, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι αυτή η επιτυχία μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για περαιτέρω ανάπτυξη.
Ο έφορος του Πανσερραϊκού, Χρήστος Κηπουρός, τόνισε ότι η ομάδα καταβάλλει διαρκή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως η δουλειά που γίνεται αποτυπώνεται τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπογράμμισε ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση και συνέπεια, με στόχο ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη των Σερρών.
Η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, συνεχάρη θερμά την ομάδα, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό της, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη ενόψει της ευρωπαϊκής πρόκλησης. Αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την πορεία της ομάδας, επισημαίνοντας το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που παρουσίασε απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.
Επιμέλεια: Χρήστος Πασχάλης

