ΤΟΠΙΚΑ

Σέρρες: Φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στα Ίβηρα – Κάηκαν ζώα

Ολοσχερώς καταστράφηκε μικρή κτηνοτροφική μονάδα στα Ίβηρα Σερρών, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές και τον θάνατο ζώων.

Ολοσχερώς καταστράφηκε μικρή κτηνοτροφική μονάδα στα Ίβηρα Σερρών, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές και τον θάνατο ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:00 σε μονάδα που βρίσκεται στο κτηνοτροφικό πάρκο της περιοχής, ενώ ο ιδιοκτήτης είχε αποχωρήσει νωρίτερα για το σπίτι του. Μέσα στη μονάδα βρίσκονταν έντεκα πρόβατα, τα οποία δεν κατάφεραν να διασωθούν.

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις με τρία οχήματα από το κλιμάκιο Νιγρίτας και ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης μία υδροφόρα και μηχάνημα έργου του Δήμου Βισαλτίας.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την εγκατάσταση, καθώς και τις ζωοτροφές που βρίσκονταν στον χώρο.

Φόβοι για επέκταση λόγω ανέμων

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αυξάνοντας τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς σε γειτονικές μονάδες. Για τον λόγο αυτό, μηχανήματα του Δήμου Βισαλτίας προχώρησαν στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης γύρω από το σημείο της καταστροφής.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.