ΤΟΠΙΚΑ

Σέρρες: Χιλιάδες κόσμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στην Πλατεία Ελευθερίας

Με κεντρικό αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χιλιάδες Σερραίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ελευθερίας, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών

Με κεντρικό αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χιλιάδες Σερραίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ελευθερίας, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών

Με πανό, πλακάτ και τραγούδια απο μουσικά σχήματα οι πολίτες των Σερρών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Π.Ε. Σερρών, το Σωματείο Επεξεργασίας Μετάλλου Π.Ε. Σερρών, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών του Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, η Κίνηση Πολιτών «Γη και Ελευθερία», και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο του Προμαχώνα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, Γιώργος Φιλιούσης, υποστήριξε ότι «από τότε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα, γιατί κρύβει τα μεγάλα συμφέροντα που οδήγησαν σε αυτό», τονίζοντας πως «συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε δικαίωση, όπως από την πρώτη στιγμή».

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών, Έλενα Τούσκα, ανέφερε ότι «τρία χρόνια μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει ακόμη και έναν μήνα πριν», προσθέτοντας πως στη συζήτηση στη Βουλή ο τότε υπουργός Κώστας Καραμανλής απέρριπτε τις καταγγελίες, κατηγορώντας όσους έθεταν ζητήματα ασφάλειας ότι συκοφαντούν τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών, Γιάννης Χουβαρδάς, υπογράμμισε ότι «απαιτούμε ασφαλή και προσβάσιμο σιδηρόδρομο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα κέρδη», επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των ατόμων με αναπηρία σε ζητήματα αυτόνομης διαβίωσης, δημόσιας υγείας και ασφάλισης.

Επιμέλεια: Χρήστος Πασχάλης