ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα Παρασκευή θα δικαστεί ο 30χρονος για τη φωτιά στη Νιγρίτα

Ο ίδιος ζήτησε αναβολή για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, ενώ έγινε άρση της κράτησης του

Ο ίδιος ζήτησε αναβολή για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, ενώ έγινε άρση της κράτησης του

Την Παρασκευή θα εκδικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση του 30χρονου αγρότη ο οποίος συνελήφθη προχθες, Τρίτη, για την πυρκαγιά στη Νιγρίτα

Ο ίδιος ζήτησε αναβολή για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, ενώ έγινε άρση της κράτησης του.
 

 
 
 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αγρότης φανερά σοκαρισμένος είπε ότι έκανε εργασίες στο χωράφι του με την θεριζοαλωνιστική του μηχανή και ίσως από μια πέτρα, από μια σπίθα, να ξεκίνησε η φωτιά την οποία προσπάθησε να σβήσει, ενώ ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία.
 


Ο 30χρονος νωρίτερα είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Τρίτη στην Νιγρίτα Σερρών στην περιοχή «Καλογριές». Συνελήφθη μία μέρα πριν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση από αμέλεια.


Τα μέτωπα της φωτιάς έσβησαν μετά από ώρες και μετά από την υπερπροσπάθεια περίπου 100 πυροσβεστών, ανδρών τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ. Στην μάχη της πυρόσβεσης και εναέρια μέσα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα αλλά και αγροτικά, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες από όλους τους Δήμους του Νομού.

 

Στο σημείο παραμένει δύναμη πυροσβεστών, υπό το φόβο της αναζωπύρωσης.