ΤΟΠΙΚΑ
Start up: Συμβολαιακές καλλιέργειες αρωματικών φυτών στο 'Αγκιστρο Σερρών
Έργα καινοτόμα υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.
Έργα καινοτόμα υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

Από την πλευρά της, το στέλεχος της Physis Ingredients, Στέλλα Χατζηγαβριήλ, επισήμανε ότι η σερραϊκή start up πρόσφερε
στο έργο την καθοδήγηση όσον αφορά τις νέες καλλιέργειες των αρωματικών φυτών καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή του
νέου πρωτοκόλλου υδρο-απόσταξης με σκοπό την παραλαβή των αιθέριων ελαίων/εκχυλισμάτων από τα αρωματικά φυτά τα οποία εν
συνεχεία θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των καινοτόμων λειτουργικών τυροκομικών προϊόντων.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η start up, διατηρεί συμβολαιακές καλλιέργειες αρωματικών φυτών στο 'Αγκιστρο Σερρών, συνολικής
έκτασης 27 στρεμμάτων.
Τη θέση της ότι η μετάβαση σε βιώσιμες μεθόδους είναι εφικτή και αναγκαία, μιας και οι νέες τεχνικές προσφέρουν υψηλότερη
απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, διατύπωσε από την πλευρά της η υποψήφια διδάκτωρ στο ΑΠΘ, Σταματία
Χρηστάκη, μιλώντας για τις πράσινες τεχνολογίες απόσταξης αιθέριων ελαίων.
Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ
Χαρακτηριστικά είπε ότι οι σύγχρονες μέθοδοι απόσταξης αιθέριων ελαίων εξασφαλίζουν υψηλότερες αποδόσεις, μειωμένη κατανάλωση
ενέργειας ως και 40%, περιορισμό χρόνου επεξεργασίας και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Το στέλεχος της «Μενοίκιον», 33χρονος Γιώργος Μελενεκλής, επισήμανε ότι ο συνεταιρισμός ανέλαβε την αξιοποίηση του τυρογάλακτος
με σκοπό την παραγωγή των τυριών με αιθέρια έλαια και επισήμανε ότι η «κυκλοφορία«» ενός προϊόντος στην αγορά είναι μια χρονοβόρα
διαδικασία.
στο έργο την καθοδήγηση όσον αφορά τις νέες καλλιέργειες των αρωματικών φυτών καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή του
νέου πρωτοκόλλου υδρο-απόσταξης με σκοπό την παραλαβή των αιθέριων ελαίων/εκχυλισμάτων από τα αρωματικά φυτά τα οποία εν
συνεχεία θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των καινοτόμων λειτουργικών τυροκομικών προϊόντων.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η start up, διατηρεί συμβολαιακές καλλιέργειες αρωματικών φυτών στο 'Αγκιστρο Σερρών, συνολικής
έκτασης 27 στρεμμάτων.
Τη θέση της ότι η μετάβαση σε βιώσιμες μεθόδους είναι εφικτή και αναγκαία, μιας και οι νέες τεχνικές προσφέρουν υψηλότερη
απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, διατύπωσε από την πλευρά της η υποψήφια διδάκτωρ στο ΑΠΘ, Σταματία
Χρηστάκη, μιλώντας για τις πράσινες τεχνολογίες απόσταξης αιθέριων ελαίων.
Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ
Χαρακτηριστικά είπε ότι οι σύγχρονες μέθοδοι απόσταξης αιθέριων ελαίων εξασφαλίζουν υψηλότερες αποδόσεις, μειωμένη κατανάλωση
ενέργειας ως και 40%, περιορισμό χρόνου επεξεργασίας και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Το στέλεχος της «Μενοίκιον», 33χρονος Γιώργος Μελενεκλής, επισήμανε ότι ο συνεταιρισμός ανέλαβε την αξιοποίηση του τυρογάλακτος
με σκοπό την παραγωγή των τυριών με αιθέρια έλαια και επισήμανε ότι η «κυκλοφορία«» ενός προϊόντος στην αγορά είναι μια χρονοβόρα
διαδικασία.
#SerresParatiritis