ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μύκονο ομάδα αστυνομικών από τις Σέρρες

Ο νέος διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου και η νεοφερτη ομάδα του από τις Σέρρες προβληματίζονται από τις μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά   ξενοδόχου και εξετάζουν όλα τα σενάρια, ενώ ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ζητάει επιπλέον αστυνομική δύναμη.

Πέρυσι η Υποδιεύθυνση Μυκόνου αριθμούσε 180 αστυνομικούς, ενώ φέτος η δύναμή της έχει μειωθεί. Αυτό συνέβη διότι κάποιες περιοχές της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Θράκη, εξαιρέθηκαν από το δικαίωμα απόσπασης κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πάνε στο νησί αρκετοί αστυνομικοί όπως πέρυσι και μάλιστα με ειδικότητα στις κλοπές. Και κάποιοι που ήρθαν φέτος δεν βρήκαν, κατά τους ισχυρισμούς τους, διαμονή και έτσι διέκοψαν την απόσπασή τους.
 
Ο ξυλοδαρμός
 
  Σύμφωνα με το ΘΕΜΑ, το γεγονός που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία δεν είναι άλλο από τον βάναυσο ξυλοδαρμό του επιχειρηματία Θοδωρή Κουσαθανά, την περασμένη Παρασκευή. Οπως μας αποκάλυψε στενό συγγενικό του πρόσωπο, ο ξενοδόχος δέχτηκε άγρια επίθεση από έναν σωματώδη μαυροφορεμένο άνδρα, ο οποίος τον ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του, ένα κλεμμένο λευκό FIAT500 όταν σε κάποιο σημείο της διαδρομής προκάλεσε μικροατύχημα για να αναγκάσει τον επιχειρηματία να κατέβει από το όχημά του.
Η ομάδα των αστυνομικών που είχε συσταθεί πέρυσι το καλοκαίρι για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών, λειτούργησε αποτελεσματικά και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία, δηλαδή από τον αριθμό των συλλήψεων και την εξάρθρωση των συμμοριών που ρήμαζαν τις βίλες και λήστευαν τους τουρίστες.

Τη φετινή σεζόν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το φαινόμενο των διαρρήξεων βρίσκεται σε έξαρση και δεν δείχνει αντιμετωπίσιμο. Από τη μια οι low cost πτήσεις που φέρνουν στη Μύκονο κάθε καρυδιάς καρύδι, που «χτυπάνε» τη μία μέρα και φεύγουν την επόμενη και από την άλλη οι συμμορίες που δρουν στο νησί σε σταθερή βάση, τα μέλη των οποίων η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει. Το χειρότερο δυνατό σενάριο προβλέπει ότι αυτό το καλοκαίρι η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στο νησί θα χτυπήσουν κόκκινο.