ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην πίστα των Σερρών από 6 έως 24 ώρες Serres Circuit Run 2024

Δρομικός αγώνας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Δρομικός αγώνας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Το τμήμα του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και οι ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 2ου SERRES CIRCUIT RUN, ενός διήμερου δρομικού γεγονότος που θα φιλοξενηθεί στις Σέρρες και στο Αυτοκινητοδρόμιο τους, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2024.
 
Μετά την πρωτοφανή επιτυχία του πρώτου Serres Circuit Run της προηγούμενης χρονιάς (που συγκέντρωσε πάνω από 100 αθλητές από όλες τις γωνιές του κόσμου), το 2024 η διοργάνωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη.
 
Ο αγώνας
 
Πρόκειται για ένα διήμερο δρομικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη φορά σε πίστα αγώνων, κι αποτελεί ένα σπουδαίο και πρωτοποριακό event, όχι μόνον για τη χώρα μας και τις υπόλοιπες των Βαλκανίων, αλλά κι ένα από τα ελάχιστα που έχουν γίνει σε όλη την Ευρώπη.
 
Το Serres Circuit Run περιλαμβάνει 4 αγώνες υπεραπόστασης: 24 ωρών, 12 ωρών, 6 ωρών, έναν ημιμαραθώνιο και έναν αγώνα 2 στροφών Run & Fun.
 
Οι τέσσερις αγώνες υπεραπόστασης θα είναι πιστοποιημένοι από την IAU (INTERNATIONAL ASSOCIATION OF ULTRA RUNNERS) και ο ημιμαραθώνιος αγώνας από τον ΣΕΓΑΣ.
 
Το Αυτοκινητοδρόμιο
 
Η πίστα των Σερρών έχει μήκος 3047μ., ειδική μαλακή άσφαλτο, ενώ είναι απόλυτα επίπεδη, με 7 αριστερές και 9 δεξιές στροφές.
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IAU για τους αγώνες ULTRA RUN (24hr, 12hr, 6hr), αλλά και για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα πιστοποίησης ενός παγκόσμιου ρεκόρ, κάθε γύρος στην πίστα θα είναι 2500 μέτρα, όπως προβλέπεται.
 
Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών είναι το πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο των Βαλκανίων κι ένας αγώνας στις εγκαταστάσεις του αποτελεί μοναδική δρομική εμπειρία.
 
Πρόγραμμα

 
Επισημαίνεται ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 10:00 το πρωί και θα συνεχιστούν συνεχόμενα (και κατά τη διάρκεια της νύκτας) έως ότου ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.