ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Σέρρες ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 8 Δεκεμβρίου- Το πρόγραμμα της επίσκεψής του

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, θα επισκεφθεί τις Σέρρες.

Το πρόγραμμα του θα έχει ως εξής:

• Στις 10.00, συνάντηση με τον Δήμαρχο Σιντικής, στο Δημαρχείο.
• Στις 10.15, συνάντηση με φορείς και κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία λατομείου στο Λαιλιά, στο Δημαρχείο Σιντικής.
• Στις 12.00, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Σερρών, όπου θα συναντηθεί με τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
• Στις 13.00, συνάντηση με το Δήμαρχο Σερρών, στο Δημαρχείο.
• Στις 13.30, συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών, στο Δημαρχείο Σερρών.
• Στις 18.30, θα μιλήσει στον κινηματογράφο Κρόνιο (Κωστοπούλου 2, Σέρρες)
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον ιό Covid-19 και θα γίνει έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

 
Κάλεσμα ΚΚΕ:

«Εργαζόμενη/ε, νέα και νέε, αγρότη–ισσα, αυτοαπασχολούμενε/η.
Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσένα, που ζεις τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που έχει μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει τους λίγους, να υπηρετήσει τα κέρδη τους. Μια πολιτική που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, των Μονοπωλίων, του ΝΑΤΟ, όποιο αστικό κόμμα και να εναλλάσσεται στο κυβερνητικό τιμόνι. Απευθυνόμαστε σε εσένα που ένιωσες πως ξόδεψες την ελπίδα σου, σε κόμματα που σου υποσχέθηκαν πως χωρίς να θίξουν την πραγματική εξουσία του κεφαλαίου θα βγάλουν λαγούς απ το καπέλο και θα βελτιώσουν τη ζωή σου σε συμβιβασμό με αυτούς που απ τα δικά σου βάσανα θησαύριζαν και συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Γνωρίζεις πολύ καλά, καταλαβαίνεις:

Ø Πως είσαι απροστάτευτος απέναντι στην πανδημία, από ένα ξεχαρβαλωμένο σύστημα υγείας, που έχει ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, που το νοσοκομείο Σερρών, έγινε νοσοκομείο μιας ασθένειας, αφού πάνω από το 80% των χειρουργείων ακυρώνονται και λείπουν βασικές ειδικότητες. Που μπροστά σου ξαναζείς το κακοπαιγμένο σήριαλ της ατομικής ευθύνης από μια κυβέρνηση που τα ρίχνει όλα στο λαό, την ώρα που δεν παίρνει κανένα μέτρο για να τον προστατέψει
Ø Νιώθεις το πορτοφόλι σου να αδειάζει από τους φουσκωμένους λογαριασμούς στη θέρμανση, στο ρεύμα, στα βασικά είδη και όχι μόνο κατανάλωσης. Με μισθούς μικρότερους από το 2009 και με κέρδη για τους μεγάλους ομίλους που σπάνε ρεκόρ τα τελευταία χρόνια.
Ø Εσύ που μοχθείς στο χωράφι και πληρώνεις πανάκριβο αγροτικό ρεύμα, εφόδια, δεν αποζημιώνεσαι για τις καταστροφές και τις πλημμύρες, βλέπεις τις ενισχύσεις και τις τιμές στα προϊόντα σου να μειώνονται.
Ø Εσύ που βλέπεις το φυσικό περιβάλλον γύρω σου να καταστρέφεται και να δίνεται βορά στους επιχειρηματίες, πχ λατομείο Λαϊλά, είτε σε ομίλους για την δήθεν πράσινη ανάπτυξη.

Ø Εσύ που βλέπεις με ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή, το γεγονός ότι η χώρα μας μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα με τα τυχοδιωκτικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που ανησυχείς για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

Ø Εσύ που πάλεψες να αντέξεις τη φορολεηλασία με τα μνημόνια, έβαλες θηλιές στο λαιμό σου για να κρατήσεις ανοιχτό το μαγαζί τη μικρή σου επιχείρηση και τώρα βλέπεις την κυβέρνηση αντί να σε στηρίζει στην πανδημία να σε στήνει στον τοίχο και να σου λέει προκλητικά πως στο δικό σου μαγαζί μεταδίδεται ο ιός και όχι στα αεροπλάνα και τα πλοία που δεν τολμάει να πάρει μέτρα για να μη θίξει τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το ΚΚΕ σου απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και συζήτησης για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής για μια διαφορετική ζωή χωρίς εκμετάλλευση και βαρβαρότητα, για το Σοσιαλισμό. Για να παλέψουμε μαζί σήμερα ακόμα και αν κρατάς επιφυλάξεις και διαφωνίες και να αδυνατίσουμε τις δυνάμεις που καταδικάζουν τη ζωή μας. Το ΚΚΕ έχει και την πολιτική και την εμπειρία, είναι εγγύηση για να αποκτήσει ο αγώνας δυναμική προοπτική. Γιατί όπως αποδείχτηκε με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει το λαό».