ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «σκαμνί» η 34χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση αρπαγής ανήλικης στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη για την απαγωγή του κοριτσιού που ναρκώθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από την κατηγορούμενη - Η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 18/12, οπότε και λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής της, αλλιώς θα αφεθεί ελεύθερη

Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη για την απαγωγή του κοριτσιού που ναρκώθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από την κατηγορούμενη - Η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 18/12, οπότε και λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής της, αλλιώς θα αφεθεί ελεύθερη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα καθίσει σήμερα η τριαντατετράχρονη Ε.Μ. καθώς ξεκινά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης δεκάχρονης μαθήτριας, πέρυσι τον Ιούνιο, στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα, η οποία διώκεται για αρπαγή, βιασμό, γενετήσιες πράξεις, έκθεση σε κίνδυνο και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικο, βρίσκεται προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών και το δεκαοκτάμηνο της προσωρινής της κράτησης λήγει στις 18 Δεκεμβρίου. Το «στοίχημα» επομένως που μένει να κερδηθεί πλέον είναι να έχει ολοκληρωθεί η δίκη ως τις 18/12, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθεί ελεύθερη (υπό όρους) βάσει νόμου.

Μαζί της παραπέμφθηκε να δικαστεί κι ένας άνδρας 41 ετών, που φέρεται ως συνεργός στις πράξεις της αρπαγής και τις έκθεσης σε κίνδυνο. Σε αντίθεση με τη βασική κατηγορούμενη, ο άντρας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Ο κατηγορούμενος διατηρούσε ερωτική σχέση επί πληρωμή με την 34χρονη και φέρεται ότι της παρείχε βοήθεια, προκειμένου εκείνη να μεταχειριστεί την ανήλικη σε «ανήθικες ασχολίες», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Στο μεταξύ, η ανήλικη εξακολουθεί να φιλοξενείται σε Δομή Προστασίας Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νομικός σύμβουλος της Δομής. Το ίδιο ισχύει για τον μικρότερο αδελφό της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η απαγωγέας, που είχε φτάσει να ξυρίσει το κεφάλι της για να μην εντοπιστεί από τις Aρχές, άρπαξε το μικρό κορίτσι το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου 2020 από την Τούμπα, ενώ επέστρεφε με έναν συμμαθητή της από το σχολείο.

Στη συνέχεια μετέφερε την ανήλικη στο διαμέρισμά της , στην Καλαμαριά όπου της ετοίμασε χυμό φρούτων, μέσα στον οποίο είχε αναμείξει βενζοδιαζεπίνες (Ζανάξ) και κοκαΐνη, και της έδωσε να τον πιει! Μόλις το «κοκτέιλ» επέδρασε στον οργανισμό της μικρής, την ξάπλωσε και άρχισε να τη θωπεύει.

Όταν όμως είδε στην τηλεόραση ότι αναζητούσαν το παιδί, το μετέφερε με το αυτοκίνητό της κοντά σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου το άφησε. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι απήγαγε το 11χρονο σήμερα κορίτσι και υποστηρίζει ότι την οδήγησε στο διαμέρισμά της ωθούμενη από αισθήματα μητρικής στοργής, λόγω της παραμέλησης και της κακοποίησης που υφίστατο η ανήλικη από το οικογενειακό περιβάλλον της.

ΠΗΓΗ: Μακεδονια.gr