ΤΟΠΙΚΑ

Συγκινεί Ουκρανή από τη δομή των Σερρών: «Θέλω να προσφέρω ασφάλεια στα παιδιά μου»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η ροή προσφύγων είναι μεγάλη και στην Ελλάδα. Η ρεπόρτερ της τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ βρήκε και συνομίλησε με τη νεαρή Κριστίνα, μητέρα δύο παιδιών, που βρίσκεται εδώ και 5 μήνες στη δομή των Σερρών, όπου δέχεται αγάπη και νιώθει ασφάλεια. Ωστόσο δεν μπορεί ακόμα να ονειρευτεί και να κάνει σχέδια ενώ η μόνη της έννοια είναι η ασφάλεια των παιδιών της.
 
Με συγκίνηση η Κριστίνα Σιγκλόβα, μητέρα δύο παιδιών από την Ουκρανία, μιλάει για τη φρίκη του πολέμου που έζησε η ίδια και τα παιδιά της πριν από 5 μήνες. Από τη δομή προσφύγων των Σερρών όπου φιλοξενείται τώρα και της προσφέρει ασφάλεια αλλά και αγάπη, θυμάται τις τραγικές στιγμές που πέρασε στην πατρίδα της, την πόλη Μικολάιβ.
 
Τα παιδιά της ηλικίας 6 και 15 χρόνων, τρομοκρατήθηκαν. Έφυγαν για να μην υποφέρουν εκμυστηρεύεται, ενώ εδώ χρειάστηκε να συμβουλευτούν ψυχολόγο για να αντιμετωπίσουν αυτά που πέρασαν και να συνεχίσουν να ζουν.
 
Στην Ελλάδα ήρθαν τυχαία, καθώς όπως λέει η νεαρή Κριστίνα το δικό της λεωφορείο είχε αυτό τον προορισμό. Μάλλον έτσι έπρεπε να γίνει λέει μελαγχολικά.
 
Αν και μακριά από την Ουκρανία, την οικογένεια και τους φίλους τους, ωστόσο παρακολουθεί καθημερινά τις ειδήσεις για να μάθει ότι ακόμα βομβαρδίζεται η πόλη που πέρασε τη ζωή της. Ωστόσο εδώ στις Σέρρες δέχθηκε αγάπη, χαμόγελα και ανοιχτή καρδιά.
 
Η σκέψη της για το μέλλον είναι μόνο στα παιδιά της. “Θέλω να τα προσφέρω ασφάλεια λέει και συγκινείται σκουπίζοντας το δάκρυ που τρέχει στο νεανικό της πρόσωπο”.


Πηγή: makthes.gr