ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tάσος Χατζηβασιλείου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Η τουρκική προκλητικότητα είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, όχι διμερές»

Το μήνυμα του βουλευτή Σερρών της ΝΔ στο Στρασβούργο

Το μήνυμα του βουλευτή Σερρών της ΝΔ στο Στρασβούργο

Στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, μίλησε ο βουλευτής Σερρών Γραμματέας Διεθνών σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη δημοκρατική ασφάλεια στην Ευρώπη, όπου αναφέρθηκε στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.
 
Ο κ. Χατζηβασιλείου επεσήμανε αρχικά ότι με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να εργαστεί άμεσα προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής ασφάλειας. «Πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στις αληθινές και τις ιμιτασιόν δημοκρατίες, ένας διαχωρισμός ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό», τόνισε ο βουλευτής.
 
Στη συνεδρίαση, πήρε το λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη και έθεσε το ζήτημα της προκλητικότητας της Άγκυρας, σημειώνοντας πως η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η παρέμβαση της βουλευτού της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση Τούρκων βουλευτών οι οποίοι παίρνοντας τον λόγο ανέφεραν ότι κακώς η κ. Μπακογιάννη θέτει εδώ τα διμερή ελληνοτουρκικά ζητήματα.
 
Στους Τούρκους βουλευτές απάντησε ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου λέγοντας: «Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα, όπως ισχυρίστηκαν οι Τούρκοι συνάδελφοι. Είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. Ένα ζήτημα δημοκρατικής ασφάλειας».
 
Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου επεσήμανε τον κίνδυνο θεσμικής υποβάθμισης του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να γίνουμε πιο ανθεκτικοί και να αποκτήσουμε νέα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε παραβιάσεις των κοινών μας αξιών», κατέληξε ο βουλευτής.