ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος το τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη διά στόματος Σταϊκούρα – Επανέναρξη των δρομολογίων έπειτα από μήνες

«Υπάρχει περίπτωση το κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια»

«Υπάρχει περίπτωση το κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια»

Χρονοβόρα και με υψηλό κόστος η αποκατάσταση του Σιδηροδρόμου σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος αποκάλυψε την Πέμπτη πως απαιτούνται αρκετοί μήνες για να επανέλθουμε στην κατάσταση που υπήρχε πριν από 15 ημέρες.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με το τι θα γίνει με το σιδηροδρομικό δίκτυο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Υπάρχει περίπτωση το κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια. Εκτιμήσεις κάνουμε αυτήν τνη στιγμή, αλλά φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα στις υποδομές, στις επιδομές, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στα συστήματα ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης, ακόμη και αυτά τα οποία πολύ πρόσφατα βάλαμε. Και αυτά (σ.σ τα συστήματα που μπήκαν μετά τα Τέμπη) έχουν πάθει τεράστια ζημιά.

Και, μάλιστα, πρέπει να δούμε πώς θα χειριστούμε την συγκεκριμένη σύμβαση γιατί με βάση την συγκεκριμένη σύμβαση θα είχαμε παραδώσει πλήρως μέχρι την άλλη εβδομάδα, το αργότερο στο τέλος Σεπτεμβρίου. Την ηλεκτροδότηση, την ηλεκτροκίνηση δηλαδή και σηματοδότηση σε όλο τον άξονα από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη. Άρα εκεί, πιθανότατα, στην μορφή που είχαμε τον Σιδηρόδρομο μέχρι πριν από 15 ημέρες να επανέλθουμε μετά από αρκετούς μήνες».