ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τι αλλαγές ετοιμάζουν στην πίστα των Σερρών

Το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών αποτελεί το στολίδι της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1988 από τον τότε Δήμαρχο Γιάννη Βλάχο ο οποίος είχε δεχτεί κριτικές και πόλεμο από μέρος της τοπικής κοινωνίας. Ακόμα και οι Σερραίοι που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος του έργου θεώρησαν ότι ξοδεύει τα χρήματα της πόλης αντί να ασχολείται με τα έργα που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο. Ο οραματιστής Δήμαρχος πέτυχε το σκοπό του αλλά «τιμωρήθηκε» στις επόμενες εκλογές καθώς δεν πήρε την ψήφο των πολιτών.
 

Τα χρόνια πέρασαν και άρχισε σιγά – σιγά να αναγνωρίζετε η αξία του αυτοκινητοδρομίου. Ένα έργο που αναβάθμισε ολόκληρη την πόλη και την έβαλε στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Υψηλού επιπέδου διοργανώσεις με παγκόσμια απήχησηκορυφαίοι οδηγοί και αγωνιστικές ομάδες αλλά και απλοί πολίτες έχουν «παρελάσει» από το αυτοκινητοδρόμιο και έχουν βελτιώσει τις οδηγικές τους ικανότητες.

Αναλαμβάνει Πρόεδρος ο ίδιος ο Δήμαρχος

Αυτό το ζωτικής σημασίας έργο για τις Σέρρες δεν έχει μείνει στην τύχη του αλλά αναβαθμίζεται συνεχώς. Πρόσφατα έπεσε νέα άσφαλτος, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον έργα και το αποτέλεσμα δείχνει και το πάθος των ανθρώπων της πίστας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ελληνικό COTY 2022: Η τελική 10άδα

 

Όπως όμως φαίνεται οι Σερραίοι θέλουν πολύ περισσότερα και δεν αρέσκονται στο να έχουν απλά ένα κορυφαίο έργο. Όπως αποκαλύψαμε μέσα από την στήλη «Τα Νέα Της Πιάτσας Νο319», ο Δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Χρυσάφης θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι αναλαμβάνει ο ίδιος τη θέση Προέδρου στο ΔΣ του αυτοκινητοδρομίου. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να στείλει και το μήνυμα της μεγάλης αξίας που έχει το έργο για την πόλη.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος στο Newsauto

 

Την είδηση μας επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης ,ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι εξελίξεις δεν σταματούν εκεί. «Ως Δήμος δίνουμε μεγάλο βάρος στο κομμάτι του αυτοκινητοδρομίου. Θέλουμε να το εξελίξουμε ακόμα περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που θα δώσουμε βάρος στο management προκειμένου να έχουμε μία πιο επαγγελματική προσέγγιση, όσον αφορά το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Καταλαβαίνετε πως δεν είναι όλοι για όλες τις θέσεις, οπότε ψάχνουμε την καλύτερη πρόταση για να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουμε μία ανοιχτή πρόσκληση. Θα θέσουμε προδιαγραφές και προϋποθέσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου. Θα υπάρξουν αμοιβές, θα υπάρξουν bonus και φυσικά στόχοι».

Εκσυχρονισμός…

Ωστόσο, πολλοί θα αναρωτηθούν αν όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν την εικόνα της πίστας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο τη διοίκηση και το πλαίσιο λειτουργίας θα τα διαχειρίζεται ο Δήμος:

«Να ξεκαθαρίσω πως το αυτοκινητοδρόμιο δεν ιδιωτικοποιείται αλλά εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται. Επιδιώκουμε να θέσουμε τα πράγματα σε πιο επαγγελματική βάση και να συνεργαστούμε με ειδικούς του χώρου».

ΠΗΓΗ: NEWSAUTO.gr