ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα κάνεις σύντροφε στις 5 του Δεκέμβρη ;;

Φίλε, Σύντροφε, Συνοδοιπόρε, εσύ που ψήφισες ΠΑΣΟΚ, εσύ που πίστεψες στο ΠΑΣΟΚ θέλω να σου μιλήσω.. Άκουσε με..
 
Το παρακάτω κείμενο δεν αποτελεί προϊόν αρθρογραφίας αλλά προσωπική επιστολή. Επιστολή σε σένα σύντροφε, σε σένα που έβαλες πλάτη, σε σένα που αγωνίστηκες, που πάλεψες. Σε σένα που πικράθηκες ακόμα και ένιωσες προδομένος. Αφορά τον κάθε εσένα, όλους εσάς που βρεθήκαμε κάποτε, που γίναμε μια ωραία οικογένεια, μια παρέα, με ένα στόχο, να αλλάξουμε την Ελλάδα μας, να χτίσουμε ξανά την κοινωνία μας, με αξιοσύνη, με ήθος και με αρχές. 
 
Σύντροφε περάσαμε πολλά μαζί, καλά και άσχημα, ευχάριστα και δυσάρεστα. Είμασταν όμως μαζί, δίπλα δίπλα, να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον.
 
Θυμάσαι σύντροφε τότε που εμείς παλεύαμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα την ώρα που λαϊκιστές δεξιοί και αριστεροί μας έβριζαν και μας τραμπούκιζαν ;; Τότε που ο ένας εμφάνιζε τα Ζάππεια και ο άλλος έσκιζε τα μνημόνια χτυπώντας το νταούλι.
 
Θυμάσαι φίλε μου ολόκληρο το σύστημα με τα πληρωμένα ΜΜΕ να μας χλευάζουν θεωρώντας μας χαζούς και απατεώνες έχοντας ως μοναδικό σκοπό να διαλύσουν το κόμμα μας ;; Τότε που οι Λαζόπουλοι και οι Πρετεντέρηδες να μας κατηγορούσαν για όλα τα δεινά του κόσμου κουνώντας μας το δάχτυλο.
 
Κι όμως σύντροφε σταθήκαμε όρθιοι και παλέψαμε, τραυματιστήκαμε σοβαρά αλλά σώσαμε τη χώρα από την χρεοκοπία. Και στη συνέχεια ήρθαν η Σωτήρες να μας φορέσουν 2ο και 3ο μνημόνιο, αχρείαστο και πολύ πιο σκληρό συνεχίζοντας να φορτώνουν στο ΠΑΣΟΚ τις δικές τους λάθος επιλογές. 
 
Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Τώρα ο κόσμος ξέρει, η κοινωνία μας ακούει ξανά. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. 
 
Εγώ σύντροφε θα είμαι στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου για να χτίσουμε ένα μεγάλο δημοκρατικό, συμμετοχικό προοδευτικό Κίνημα. Θα είμαι δίπλα στον Γιώργο να παλέψουμε ξανά για αρχές και αξίες, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το τόπος. Θα δώσω τη μάχη όχι για μένα, ούτε για τον Γιώργο, αλλά για όλους αυτούς που περιμένουν στις ουρές τον νοσοκομείων ατέλειωτες ώρες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, για όλους αυτούς που η ακρίβεια τους έχει γονατίσει, για όλους αυτούς που παράγουν και δεν απολαμβάνουν το προϊόν του μόχθου τους. Θα παλέψω σύντροφε για τον νοικοκυραίο που προσπαθεί να ζήσει όχι πλουσιοπάροχα αλλά με αξιοπρέπεια, για τα περήφανα γηρατειά που δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και τώρα τους στερούν ακόμα και τα βασικά. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις όμως και για τη νέα γενιά. Για όλα αυτά τα παιδιά που σπουδάζουν από το υστέρημα των οικογενειών τους και μετά στοιβάζονται σε λίστες του ΟΑΕΔ για μια δουλειά των 500 ευρώ. Και για όλους αυτούς τους φίλους, τους συγγενείς, τους συμμαθητές μας που έφυγαν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωη αφήνοντας πίσω οικογένειες, φίλους και όνειρα.
 
Τώρα είναι η ώρα σύντροφε που πρέπει να πάρεις κι εσύ μια απόφαση. Οποία και αν είναι αυτή εγώ θα την δεχτώ. Άλλωστε μετά τις εκλογές θα χαρώ πολύ να είμαστε πάλι μαζί. Αλλά πρέπει την απόφαση αυτή να την πάρεις μόνος σου, με την καρδιά σου. Όχι να στην επιβάλουν συστήματα, στημένες δημοσκοπήσεις και ΜΜΕ.
 
Άκουσε με λοιπόν, αγαπημένε μου σύντροφε:
 
Αν δεν θέλεις να ακούσεις ξανά για Αξιοκρατία στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), για Διαύγεια, για Οικονομικούς Εισαγγελείς, για Ψηφιακή Διακυβέρνηση - Opengov, για Κλιματική Αλλαγή, για Πράσινη Ανάπτυξη, για Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και για Διαφάνεια παντού, τότε Ναι, να μην στηρίξεις τον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Αν δεν έχεις ως προτεραιότητα το πως θα στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας, το πως θα ενισχυθεί το ΕΣΥ και η Δημόσια Παιδεία, το πως πρέπει να φτιαχτούν νέες και καλοπληρωμένες δουλειές για όλους, τότε Ναι, μην ψηφίσεις τον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Αν δεν αντέχεις να παλεύεις για το αυτονόητο την ώρα που όλα τα «πληρωμένα» ΜΜΕ θα σε βρίζουν ολημερίς (ξεκίνησαν ήδη), διότι τους χαλάς την πιάτσα επειδή δεν σε ελέγχουν σε αντίθεση με άλλους που τους μοιράζουν τα εκατομμύρια σαν στραγάλια τότε δικαιολογείσαι σε αυτή τη μάχη να μην είσαι μαζί μας.
 
Αν δεν ενδιαφέρεσαι να συζητήσουμε βαθιά Πολιτικά και Ιδεολογικά για να ξανακάνουμε την Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη και όχι «τσόντα» της δεξιάς η του ΣΥΡΙΖΑ, τότε Ναι, δεν είμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας
 
Αν δεν τα θελεις όλα αυτά σύντροφε, ξέχνα όσα διάβασες και συνέχισε την πορεία σου. Θα είσαι πιο ευχάριστος στους συνομιλητές σου διότι δεν θα ενοχλείς ένα Παρασιτικό Σύστημα, το οποίο λειτουργεί εις βάρος σου…
 
Αν όμως όλα τα παραπάνω σε αγγίζουν, σου θυμίζουν τις μάχες που δώσαμε, τότε είναι και οι λόγοι που πρέπει τελικά να σταθείς δίπλα μας, να βάλεις και πάλι πλάτη.
 
Αν τα θυμηθείς όλα αυτά θα καταλάβεις που είναι η ψυχή σου, θα νιώσεις το που ανήκεις. 
 
Έλα λοιπόν σύντροφε να μας βρεις, να χαράξουμε μαζί μια καινούργια πορεία, να τα πούμε, να μαλώσουμε, να διαφωνήσουμε αλλά να γίνουμε όπως παλιά, μια οικογένεια. Βάλε την πυξίδα σου αριστερά και ακόλουθα την καρδιά σου ώστε να φτιάξουμε και πάλι το σπίτι μας. Όλοι μαζί με τις ιδέες μας, με τις αρχές και τις αξίες μας, αγέρωχες και αγωνιστικές, να μας δείχνουν συνεχώς το δρόμο.
 
Το σπίτι μας δεν μπορεί σύντροφε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Καμένου, της Κουντούρα, του Κουίκ, δεν μπορεί οι σύντροφοι μας να είναι ο Πολάκης, ο Βερναρδάκης, ο Σκουρλέτης και η Παπακώστα. Ούτε φυσικά η Δεξιά του Μητσοτάκη, του Καραμανλή, του Βορίδη, του Πλεύρη και του Άδωνι. Με αυτούς άλλωστε μας χωρίζει πολιτική άβυσσος.
 
Το ξέρω σύντροφε ότι το σημερινό Κίνημα Αλλαγής δεν σε εκφράζει, δεν σε εμπνέει όσο θα ήθελες, δεν αγγίζει την ψυχή σου. Το γνωρίζω σύντροφε ότι βλέπεις πρόσωπα που σου προκαλούν αποστροφή, δεν ξέχασες, και καλά έκανες μεταξύ μας, λάθη και συμπεριφορές του παρελθόντος. Όμως σύντροφε μου, εδώ είναι το σπίτι σου, το κοινό μας σπίτι που πρέπει να το φτιάξουμε ξανά. Τώρα εμείς μπροστά! Λέγαμε κάποτε «αν όχι εμείς ποιοι, αν όχι τώρα πότε» η απάντηση σύντροφε είναι ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ. Άσε το παρελθόν και έλα μαζί να φτιάξουμε το μέλλον. 
 
Τώρα όμως σύντροφε είναι η ώρα του πιο μεγάλου αγώνα, του πιο δύσκολου. Τώρα που η δεξιά παλινόρθωση  μας δείχνει το σκληρότερο της πρόσωπο, τώρα που ο χάρτης έγινε βαθύ μπλε και οι δυνάμεις της οπισθοφυλακής επελαύνουν με όρους ετεροχρονισμένους και παλαιοκομματικούς, τώρα είναι η ώρα να στήσουμε ξανά το σπίτι μας. Να μεγαλώσουμε την δημοκρατική παράταξη. 
 
Σου ζήτω να βάλεις πλάτη, να γίνεις ξανά ο σύντροφος μου. Να αγωνιστούμε μαζί, να κλάψουμε μαζί, να χαρούμε παρέα βλέποντας ότι κάτι αλλάζει στην κοινωνία. 
 
Έλα τώρα δίπλα μου να συγκρουστούμε με όσα στέκονται εμπόδιο στα όνειρα μας, σύγκρουση αρχών και αξιών, σύγκρουση για τη ζωή μας και για τα παιδιά μας.. Αλλά σύντροφε.. μην μ αφήσεις μόνο σ αυτή τη μάχη. Σε χρειάζομαι..
 
Ραντεβού λοιπόν με την ιστορία στις 5 του Δεκέμβρη.. 
 
Κόντρα σε όλους αυτούς που παίζουν τα ρέστα τους ώστε να μην γιγαντωθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ. Κόντρα στην κόντρα λοιπόν!
 
Έτσι κι αλλιώς, μόνο με συγκρούσεις προχωρούν οι Κοινωνίες. Συγκρούσεις στην βάση Ιδεών, Αρχών και Αξιών, με κύριο μέλημα τον Άνθρωπο και την Δημοκρατία και όχι στην βάση Μηχανισμών, Παραγοντισμών και Προσωπικών Φιλοδοξιών, που δεν αφορούν στην Κοινωνία και στις πραγματικές της Ανάγκες.
 
#Πάμε_ξανά ✊????