ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Καλής Γειτονίας ανακοίνωσαν Μητσοτάκης - Ερντογάν

Τι είπαν στις κοινές δηλώσεις τους στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος Συμφωνία και για ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα την άνοιξη .

Τι είπαν στις κοινές δηλώσεις τους στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος Συμφωνία και για ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα την άνοιξη .

Κοινές δηλώσεις για θετικά βήματα ανάμεσα στις δύο χώρες, δημιουργικές συμφωνίες και βελτίωση των διμερών σχέσεων έκαναν ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος.
 
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό ότι «τους τελευταίους μήνες οι δύο χώρες βαδίζουν σε ένα πιο ήρεμο μονοπάτι» για να μιλήσει για επαφές σε παραγωγικό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Καλής Γειτονίας, συμφωνία και για χορήγηση βίζας προς Τούρκους πολίτες για δέκα ελληνικά νησιά, ενώ επισήμανε ότι τα επόμενα βήματα είναι η διεύρυνση της θετικής ατζέντας και της οικονομικής συνεργασίας.
 
«Η γεωγραφία και η ιστορία μας έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά. Ο συγκυρίες έφεραν τον έναν απέναντι στον άλλον αρκετές φορές. Υπάρχουν φωνές και στις δύο χώρες που δε συμφωνούν με την προσέγγιση, όμως αισθάνομαι ιστορικό χρέος να φέρουμε τα δύο κράτη δίπλα δίπλα. Πετύχαμε οι σχέσεις μας να επανέλθουν σε ήρεμα νερά. Θέλω σήμερα να κοιτάξω στο μέλλον» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται ξανά στην Αθήνα σημειώνοντας «η συνεδρίαση αποτελεί ένδειξη της θέλησης για καλή συνεργασία, ευελπιστώ ότι θα πραγματοποιούμε τέτοιες συναντήσεις τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Θα είναι καλό και για τις δύο χώρες».