Το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο των Σερρών μέσα από το Local Tour – H σύνδεση με την αγροδιατροφή και τον τουρισμό
Με οδηγό τη γαστρονομία και τον τοπικό αγροδιατροφικό πλούτο, οι Σέρρες αναδεικνύονται σε έναν πολλά υποσχόμενο γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό.
Με οδηγό τη γαστρονομία και τον τοπικό αγροδιατροφικό πλούτο, οι Σέρρες αναδεικνύονται σε έναν πολλά υποσχόμενο γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό.

Η γαστρονομία αποτελεί πλέον έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος των Σερρών, με το διακρατικό σχέδιο συνεργασίας «Local Tour» να αναδεικνύει την τοπική παραγωγή και τα αυθεντικά προϊόντα της περιοχής.
Το έργο, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.), συγκεντρώνει την προσοχή σε μια σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην προβολή του γαστρονομικού πλούτου των Σερρών και στη σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό. Το θεματικό εργαστήριο «Γαστρονομικά Ταξίδια στις Τοπικές Γεύσεις των Σερρών», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Local Tour», έδωσε την ευκαιρία σε συμμετέχοντες να γνωρίσουν τοπικές επιχειρήσεις και να βιώσουν εμπειρίες που συνδυάζουν παράδοση, ποιότητα και εξωστρέφεια ενώ παρουσιάστηκαν οι στόχοι, οι δράσεις και η στρατηγική που ακολουθείται για τη γαστρονομική ανάδειξη της περιοχής.
Το πρόγραμμα Local Tour
Στο διακρατικό σχέδιο «Local Tour» συμμετέχουν 21 Αναπτυξιακές Εταιρείες από όλη την Ελλάδα και μία από την Κύπρο, ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.277.750 ευρώ, εκ των οποίων 60.000 ευρώ αφορούν την Αναπτυξιακή Σερρών ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. Η συνεργασία αυτή καλύπτει γεωγραφικά τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, από τις Αναπτυξιακές του Αιγαίου και του Ιονίου μέχρι τον Έβρο και τη Φλώρινα.
Όπως ανέφερε ο Χρήστος Τοπτσής, στέλεχος της ΑΝΕΣΕΡ και υπεύθυνος των διακρατικών συνεργασιών, η Αναπτυξιακή Σερρών διαθέτει πλούσιο ιστορικό σε παρόμοιες συνεργασίες με οκτώ διακρατικά σχέδια στο ενεργητικό της, από τα οποία τα επτά βρίσκονται σε εξέλιξη. «Επιδιώκουμε να καλλιεργηθεί η έννοια του ''τίμιου'' και ποιοτικού προϊόντος και να αναδειχθεί η γαστρονομία ως στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη της μεταποίησης και του τουριστικού επιχειρείν στις Σέρρες», είπε χαρακτηριστικά.